2023-04-10 16:00

WBA - QPR

Inför WBA v QPR
Kan Ainsworth lura Lyndon Dykes till att det spelas landskamp på the Hawthorns?

Inför WBA v QPR

Queens Park Rangers, som ledde the Championship I slutet av oktober efter 17 omgångar är nu efter 5 månaders mediokert spel och två managerbyten på väg ner till League One i expressfart. På måndagen åker QPR österut i ännu ett desperat försök att stoppa blodflödet när ett playoff-jagande West Brom står för motståndet på the Hawthorns.

Klubbens supportrar har i alla fall inte gett upp hoppet, över 1000 Rangers-supportrar gör resan till Birmingham. De är vana att QPR har höga toppar och djupa dalar flera gånger under en säsong, men det var nog länge sedan en formsvacka var så här djup över en halv säsong. Under de senaste 23 matcherna i ligan har QPR bara vunnit två och bara lyckats göra 12 mål – samtidigt som försvaret släppt in otroliga 43 mål.

Anställningen av klubblegendaren Gareth Ainsworth har inte gett önskad effekt, spelet har sett precis lika håglöst ut som under Neil Critchley och i den sista offensiva tredjedelen händer absolut ingenting. Spelargruppen som flög fram under Mick Beale under hösten har tappat allt självförtroende och springer mest omkring av väntar på motståndarnas första mål.

West Bromwich säsong har varit raka motsatsen, efter 18 omgångar när QPR kriga för direktuppflyttning låg det tippade topplaget WBA sist med blott två segrar. In kom Carlos Corberan som ny manager, Corberan som ifjol tog Huddersfield till en playoff-final på Wembley. Sedan Corberan tog över har det gått spikrakt uppåt i tabellen för WBA, men formen har mattats av lite på slutet och nu riskerar storklubben att missa playoff efter bara 2 poäng på senaste 3 matcherna.

Gareth Ainsworth har inte den bredaste truppen i the Championship att laborera med, så vi får utgå från att det blir i stort sett samla lag som spelat de två senaste förlustmatcherna mot Wigan och Preston där klubbens två bästa spelare Chris Willock och Ilias Chair äntligen kommit tillbaka från skadefrånvaro.

Försvaret med Seny Dieng i mål och Jimm Dunne, Rob Dickie och Leon Balogun ser, precis som övriga laget, vilsna i sina roller och är inte alls samma spelare som under Mick Beale i höstas. Balogun må vara förlåten efter sin fem månader långa skadefrånvaro som matchat QPRs formsvacka.

På mittfältet kom gamle Albert Adomah in och gjorde ett piggt inhopp mot Preston istället för Ethan Laird och det är förmodligen den förändringen Ainsworth gör mot WBA. Sam Field, Stefan Johansen, Kenneth Paal och offensive Illias Chair har ingen som flåsar dem i nacken på bänken.

Ensam på topp blir troligen Lyndon Dykes igen. Förhoppningsvis kan Ainsworth få på Dykes den skotska landslagströjande under QPRs bortaställ, för i landslaget är Dykes en helt annan spelare än vad vi fått se under stora delar av hans tid i Rangers…
 

Henrik Swende2023-04-10 01:45:38
Author

Fler artiklar om QPR