2016-11-21 21:00

WBA - Burnley

Inför: West Brom - Burnley

Inför: West Brom - Burnley

The Clarets återvänder från internationellt uppehåll med en kvällsmatch på Hawthorns

Efter tre raka matcher utan förlust gästar nu Burnley West Bromwich med höga förhoppningar om att knipa viktiga poäng. Båda lagen vann sin senaste match innan uppehållet och det lag som vinner detta möte kommer kliva upp i den övre halvan av tabellen.

Burnley tog en minst sagt dramatisk seger mot Crystal Palace i förra Premier League omgången, besökarnas comeback från 2-0 nere blev betydelselös när Ashley Barnes avgjorde i 95:e minuten. Vinsten lyfte Burnley till en nionde plats i ligan och laget har nu plockat sju poäng från de senaste tre matcherna. Sean Dyche har bekräftat att Burnley inte har några skadebekymmer att oroa sig över, vilket även betyder att Stephen Ward är tillbaka. Frågan är dock om Jon Flanagan får fortsatt förtroende som vänsterback eller om Ward får kliva in igen. Jag gissar på att Ward får chansen från start. Burnley har även en målvakt i sitt livs form Tom Heaton som belönades med 45 minuter mot Spanien i tisdags.

Bortaformen har inte varit på topp för Burnley och krysset mot Manchester United för tre veckor sedan gav laget säsongens första bortapoäng. Den matchen återgick Dyche till 4-4-2 formationen med kvicke Andre Gray från start, men managern kan även välja att fortsätta med den 4-5-1 formation som fungerat bra på hemmaplan. Det är svårt att veta vad Dyche väljer för taktik och det är nog även svårt för honom att ta detta taktiska beslut som kan vara avgörande mot ett svårspelat West Brom.

Burnleys motståndare West Brom imponerade borta mot Leicester där de innan uppehållet tog tre poäng och segern innebär att de har ett poäng mindre än Burnley. Tony Pulis mannar har haft en stabil inledning på säsongen och de har även en stark hemmaform. Under förra veckan hade West Brom ett antal skadebekymmer, det ser dock ut som att de flesta spelarna kommer att ha återhämtat sig. Den spelare som kanske missar matchen är deras rekordvärvning Nacer Chadli som det kvarstår frågetecken kring.

Det senaste mötet mellan dessa två klubbar var i Burnleys förra Premier League säsong (14/15), en match som slutade 2-2 på Turf Moor efter att Burnley tappat en tvåmålsledning. Det gjordes även fyra mål i det senaste mötet på Hawthorns, men då var det hemmalaget West Brom som stod för alla mål i en 4-0 seger. Bortalaget i detta möte sitter i enlighet med statistiken i en dålig sits och i de senaste 11 matcherna mellan klubbarna har det besökande laget inte vunnit en enda match.

Förhoppningsvis kan Burnley vända på denna negativa trend och ta tre viktiga poäng. Det blir svårt, men med Steven Defour, Sam Vokes och Johann Berg Gudmundsson i bra form så borde Burnley vara kapabla till avgöra denna match. Det går dock inte att bortse från Burnleys taskiga bortaform och därför tror jag på endast ett kryss i denna match. Jag tror på 1-1, Gudmundsson gör mål för Burnley.

UTC!

Jack Watson@WatsonJack19992016-11-21 09:56:18
Author

Fler artiklar om Burnley