2020-07-22 20:30

WBA - QPR

Inför West Bromwich-QPR

Inför West Bromwich-QPR

Den sista omgången i Championship spelas på onsdagkvällen och trots att QPR ligger på säker mark strax under mitten på tabellen är laget ett av dem som alla fokuserar på

QPRs möte med West Bromwich är tillsammans med matcherna Brentford-Barnsley samt Wigan-Fulham de viktigaste matcherna i England, och kanske i världen, under onsdagen.

West Bromwich behöver vinna mot QPR för att säkra en plats i Premier League till hösten. Ett poängtapp skulle innebära att Brentford går om West Bromwich ifall de vinner över Barnsley och skulle QPR vinna på The Hawthorns så har även fjärdeplacerade Fulham chansen att bli tvåa om Brentford inte vinner. Fulham ställs i sin tur mot Wigan, som fortfarande inte vet ifall de kommer att bli av med tolv poäng eller inte efter att ha placerats under administration och måste vinna för att ha en chans att undvika nedflyttning.

Två poäng på de tre senaste matcherna har lett till att West Bromwich alltså måste vinna mot QPR för att säkra en plats i Premier League. Rutinerade vänsterbacken Kieran Gibbs har missat de fyra senaste matcherna på grund av en vadskada, men kan komma att bli aktuell för spel. I övrigt har managern Slaven Bilic tillgång till hela sin trupp, som bland annat innehåller tre före detta QPR-spelare i form av Matt Phillips, Charlie Austin och Darnell Furlong.

Att just Furlong numera spelar i West Bromwich har varit ett samtalsämne då rykten säger QPR kommer att erhålla 125.000 pund för Furlongs övergång ifall West Bromwich skulle gå upp i Premier League igen.

Sedan återstarten av ligaspelet har QPR fått jobba med en bantad trupp, bland annat då Marc Pugh och Grant Hall lämnade redan i slutet av juni då deras kontrakt gick ut. Vidare så har man haft spelare skadade inför i princip varje match och då större delen av U23-truppen varit korttidspermitterade så har man vid några tillfällen inte haft fullt antal avbytare på bänken.

I lördagens 4-3 seger över Millwall kunde Mark Warburton bara namnge sex avbytare och tidigt i matchen skadade Ángel Rangel och förväntas att vara borta i mellan sex och nio månader. Rangels kontrakt går ut i sommar och klubben har valt att ännu inte avslöja huruvida man kommer att förlänga med spanjoren som fyller 38 i höst.

Både Jordan Hugill (vadskada) och Lee Wallace (sjukdom) sades vara nära truppen igen mot Millwall, men ingen av dem kunde deltaga. Läget för de bägge skall vara bättre nu, men det kommer att dröja till timmar före match innan det bestäms om de kommer att finnas med i truppen eller inte.

Bright Osayi-Samuel stod över mot Millwall då han låg i förhandlingar om en flytt till belgiska Club Brügge, men rykten säger att han valt att tacka nej till dem och att han kan komma att spela mot West Bromwich.

Tabellläget som innebär att en av två lokalrivaler kan komma att ta en plats i Premier League ifall QPR vinner eller spelar oavgjort mot West Bromwich har lett till debatt bland fansen. Vissa hoppas på förlust, eller tycker mer eller mindre att laget borde lägga sig, så att Brentford och Fulham skall tvingas kvala – och misslyckas, medan andra tycker att en mindre klubb som Brentford gjort bra ifrån sig och är värda en plats i Premier League.

Matchen börjar kl.20.30 svensk tid. Då den TV-sänds i England kommer den inte vara tillgänglig på QPR+ annat än för årskortsinnehavare på Loftus Road, utan tittare i Sverige får se matchen på Viaplay, Viasat Sport eller TV3 Sport.

Simon Ståål2020-07-21 22:11:07

Fler artiklar om QPR