London Stadium, 2024-01-02 20:30

West Ham - Brighton
0 - 0

Införrapport: West Ham–Brighton
In Moyes we trust.

Införrapport: West Ham–Brighton

Första matchen på det nya året, och första returen för säsongen. På andra sidan plan väntar vårt bogeylag Brighton. Men vi kan minnas tillbaka det senaste mötet med positiva tankar, och vi befinner oss dessutom inte i en formsvacka.


Brighton med de Zerbi bakom rodret inledde säsongen starkt. Utöver förlusten mot oss, var de ett svårslaget lag i god form. Men den långa skadelistan har gjort det svårt för spanjoren att hålla uppe det fina spelet. Om man räknar hela truppen är Brighton utan elva spelare, och besitter endast en frisk mittback. Den lovande värvningen från Watford, Joao Pedro, börjar däremot hitta rätt på sydkusten och gjorde två mål i den senaste matchen mot Spurs. Därtill var matchens utfall positivt ur Brighton ögon sett, då de vann sin första Premier League match sedan 6:e december. 

Som vi vet kommer West Ham ur ett starkt december. Vinst mot både United, Arsenal och Spurs, samt en del andra fina prestationer såsom vinsten mot Wolves. Länge må formen leva, men Brighton kan mycket väl vara laget som bryter trenden. De spelar expansiv och oförutsägbar fotboll med hög press. 

West Ham lämnade in en förfrågan till handläggarna för de afrikanska mästerskapen om förfrågan kring huruvida Kudus kan ansluta en dag senare än övriga spelare. Senaste nytt är att det blev avslag, och vi lär bli utan vår superstjärna från Ghana redan imorgon. Paqueta kommer också att missa matchen efter den senaste skadan, och Antonio är fortsatt borta. Ett annat frågetecken finns kring mittbackarna, men om jag ska vara helt ärlig så är det helt okej att Ogbonna och Mavropanos tar hand om mittlåset. Wow vilken prestation de bjöd på senast. 

Det var bara några timmar sedan vi möttes av beskedet att vår fine Soucek har valt att förlänga sitt kontrakt med klubben fram till år 2027. I takt med ankomsten av våra nyförvärv och Rice avsked från klubben, har Soucek verkligen tagit kliv i rätt riktning. Han är en expert på att komma rätt i andra vågen, och visade på expertisen vid första målet mot Arsenal. Det har också visat sig att han har ett ruskigt vasst öga för att hitta talanger. Hans aktion att få in Coufal i klubben har mer och mer visat sig vara ett mästardrag. 

Vem som ska in och vikariera på vänsterkanten känns kanske inte så självklart. Benrahma har oftast stått längst fram i ledet. Men med hans senaste prestation som bedömning så hade mitt val inte varit helt enkelt. Jag tror att han kommer få starta, men det hade inte förvånat mig om vi fick se Fornals från start. Några andra alternativ har vi inte riktigt. Jag har svårt att tro att Cornet får chansen. Något som jag inte sett diskuterats, men hade kunnat vara intressant, är Emerson i en mer offensiv roll. Han har genomgående visat att han är kapabel på den offensiva tredjedelen, och jag tror att detta hade varit en möjlighet om vi hade haft mer tyngd på vänsterbackspositionen. Tyvärr är så inte fallet. Och sist har vi tappet av Kudus. Förmodligen går Ings in som anfallare och Bowen utgår från höger.  Med detta sagt, tror jag vi startar med följande elva:

                            Areola
Coufal    Mavropanos Aguerd  Emerson
                  Soucek     Alvarez
             Bowen  Prowse   Benrahma
                          Ings

Absolut inte den starkaste möjliga elvan, men in Moyes we trust. Mot tre poäng och en pangstart av nya året.  

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2024-01-01 22:22:00
Author

Fler artiklar om West Ham