ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 10

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 10

Panelen kämpar på och med Paul Cook vid rodret så är tongångarna positiva. Men hur lång tid kommer han att behöva för att få skeppet på rätt köl? Dan och Kassör Hedensjö ger svar på veckans frågor. Come on you Blues!

Vilka är dina intryck av Paul Cook så långt? Är det för tidigt att säga eller sänder han dig några vibbar som får det att pirra lite gött i kroppen?

Dan: Mitt första intryck är väl att han verkar vara ganska jordnära och rakt på sak som person, en som försöker vara ärlig och uppriktig. Men, det intrycket hade jag väl om Lambert i början också. Så, de vibbarna kan ju snabbt förbytas i nåt annat, och därför väljer jag nog att förhålla mig lite neutralt, så här i början. Jag vet inte så mycket om honom, mer än de siffror som har presenterats lite här och var. Men, det är ju alltid spännande tider, så här i början av ett förhållande som man hoppas ska leda till många bra upplevelser och få besvikelser. Där kanske det finns något av ett pirr.

Kassör Hedensjö: Mina intryck av vår nya manager är än så länge begränsade men det lilla jag har hört honom uttala sig har varit uppfriskande och får mig att vädra morgonluft. Men i sanningens namn så är det väl så inför varje managerbyte och till viss del en luttrad supporters önsketänkande som skiner igenom här. Han har dock ett fint cv och flera i branschen har talat gott om honom så det blir förhoppningsvis bra det här. För övrigt är det mest en massa krämpor som pirrar i den här gamla kroppen.
 
Efter tre raka vinster klev Paul IV in vid sidlinjen och då blev det summa en förlust och en oavgjord. Jag själv var oerhört besviken efter Gillinghamfighten efter att ha byggt upp stora förväntningar. Går jag för snabbt fram i min och Pauls relation? Hur mycket tid ska det gå innan vi kan börja ställa krav?

Kassör Hedensjö: Ett managerbyte brukar kunna ge åtminstone en tillfällig injektion i resultatraden men nu har det snarare blivit tvärtom. Men sanningen är att Paul Cook inte har haft så många träningar på sig att implementera sina idéer p g a det täta matchandet och förlusterna ska nog inte han lastas för. Han har dessutom ärvt en trupp och vi får nog vänta till en bit in i nästa säsong innan vi kan göra en rättvis bedömning och ställa krav. Då har han haft slutet av denna säsong samt en hel försäsong att forma om truppen och spelsystem efter sina tankar. Först mot slutet av innevarande år får vi se om han är Cooked.

Dan: Jag känner som du, matchen mot Gillingham hade jag räknat in en trepoängare för långt innan vi närmade oss matchstart. Så, det var en stor besvikelse. Samtidigt visade spelarna upp en hel del trötta ben, och kanske dito huvuden, och bjöd långt ifrån på några fyrverkerier. Men jag tycker inte att det är för tidigt att ställa krav på Paul IV. Vi måste ställa krav nu, annars finns det risk att sista båten går utan oss. Vi måste helt enkelt kunna kräva – eller åtminstone få hoppas – på en plats i playoff, och då måste resultaten in; närmare 30 poäng på de 14 sista matcherna lär behövas, men med vårt till synes inte så skräckinjagande matchprogram, skulle det mycket väl kunna gå vägen.
 
Efter den magnifika insatsen mot Hull har den höga pressen fått sig en törn i mitt tycke. Hur gör vi för att komma tillbaka till den sortens energi i laget och tryck på motståndarna?

Dan: Saken är den att vi just nu, trots den ganska goda formen, läget i tabellen och tre vinster mot topplag, ändå är och förblir ett ganska mediokert lag. Möjligen såg det ganska bra ut mot Hull, men de var riktigt, riktigt dåliga. Mot Doncaster såg det lite sämre ut, och segern mot Accrington har vi bara utvisningen att tacka för, inget annat. Utifrån det var det inte konstigt att en förlust kom allt närmare, och när Gillingham följde sin game plan och gjorde vad de skulle hade vi inte mycket att sätta emot. Det såg väldigt tamt ut framåt, vilket har varit ett stort problem i princip hela säsongen. Men det är där Paul IV måste gå in och väcka spelarna, ingjuta mod och energi i dem och se till att de tror på sig själva och sitt spel. Men han måste se till att det finns en spelidé, att spelarna hittar vägen fram på plan på ett fungerande och organiserat sätt. Det jag har sett på sistone är mest tjongande på chans och mer och mer försiktigt rullande i backlinjen, då ingen verkar vilja ha bollen. Paul IV måste se till att vi hittar bra rörelsemönster och löpvägar, så att vi rör om lite i försvarsgrytan. För det har varit på tok för stillastående alldeles för länge. Och med mer rörelse, styrd av en tydlig spelidé, kommer också den höga press du efterlyser.

Kassör Hedensjö: Med det täta matchandet med matcher lördag och tisdag så är det sannolikt att ett spel med hög press rimligen tar på krafterna på spelarna över tid. Vi har tidigare kritiserat vår förra manager för att rotera för mycket i laget men möjligen är det så att vi bör kasta in någon eller några fräscha spelare emellanåt för att avlasta trötta spelare om vi ska spela med hög press. Om jag får tillåtelse att sväva ut lite så tycker jag ändå det såg spelmässigt bra ut periodvis mot Lincoln (som är ett spelskickligt lag) men eftersöker mer kontinuitet i matcherna då kvaliteten svänger betänkligt. På skalan mer eller mindre dåligt. Sedan hoppas jag kunna skönja en tydlig spelidé framöver för hittills den här säsongen har det känts som om vi kan få se vad som helst.

Niklas Nygårds2021-03-13 12:15:00
Author

Fler artiklar om Ipswich