ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 11

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 11

Berg- och dalbanan som är Ipswich Town fortsätter i eftermiddag och återigen är det tidig matchstart kl 14.00. Panelen ger veckans analyser och svarar på Dans frågor.


Ganska skakigt efter de första tjugo minuterna mot Plymouth. Och så förlust mot Fleetwood efter en riktig botteninsats. Ska man fortfarande våga hoppas på en playoff-plats? Finns det nåt som talar för det?

Pelle: Asså, man börjar ju att tvivla ordentligt…igen, förstås. Men samtidigt ligger vi bara en poäng från Charlton och en play-off plats och har samtidigt två matcher mindre spelade än dem. Det här kan gå. Riktigt bra. (Men åt helvete, utesluts inte heller). Det är många poäng att spela om och det är mycket som kan hända innan det här är över. För våra play-off konkurrenter gör liksom vi, riktiga plattmatcher every now and then…och så länge det är så, så lever chansen i allra högsta grad.

AC: Ja det ska vi absolut hoppas på, även om Fleetwood-matchen var en riktigt sorglig historia. Nu fick vi det efterlängtade managerbytet och även om starten varit en aning vinglig så har vi givetvis goda möjligheter att sluta på en kvalplats. Vi ska inte glömma bort att vi inte bara har sjätte- utan faktiskt även femteplatsen inom räckhåll. Bara en sån sak som att Charlton, med ynka en poäng ovanför oss, har två matcher mer spelade talar ju för vår del.
Twitter är vad twitter är och hälften av mitt flöde består av experter med god inblick i klubben verkar det som då där höjs många röster om att vi inte har en chance in hell på kvalplats och att samtliga spelare är fullständigt odugliga och vi måste göra en t o t a l utrensning av truppen. Jag håller inte helt med. Ja, vi måste banta truppen rejält, vilket jag är övertygad om att vi kommer göra, men jag tror att vi har material att bygga vidare på. Vi behöver släppa några överbetalda som underpresterar och vi behöver skruva till det med kvarvarande.

Kassör Hedensjö: Det som talar för en plats i play-off och att vi har hoppet kvar är väl det faktum att många lag i den här serien blandar och ger och tycks ha förtvivlat svårt att vinna mer än några matcher i rad och hitta någon typ av form. Med tiden hinner kanske Paul Cook dessutom sätta sin prägel på laget vilket förhoppningsvis ger en del positiva resultat. Men efter matchen mot Fleetwood, som var direkt sinnessjukt usel, så är det klart att att ens förhoppningar fick sig en ordentlig törn. Jag tror dock Ipswich reser sig igen och att vi kniper den sista play-offplatsen.
 
Portsmouth i dag, med ny tränare. Får de det lyft vi hoppades på, eller påbörjar vi den där härliga segerraden nu?

Kassör Hedensjö: Det enda man vet är att man inte vet för matchen kan gå precis hur som helst. Liksom alla matcher i League One. Pompey har inte direkt rosat marknaden den senaste tiden och möjligen får de den effekt av ett tränarbyte som vi inte fick. Men jag hoppas och tror på en reaktion efter Fleetwoodfadäsen och att Paul Cook sagt några väl valda ord och att spelarna är fyllda av revanschlust och vill ha upprättelse. Vi vinner med uddamålet.

AC: Trist att Kenny Jackett som närmade sig fyra år vid rodret, vilket får ses som en evighet i dagens fotboll, fick lämna. Festligt att hans företrädare var Paul Cook! Pompey har ju en deppig svit med fem raka förluster så det skulle väl vara själva f-n om de får det där ny-manager-lyftet mot oss. Tajmingen är mao dålig. Säkert dessutom revanschsugna efter senaste matchen som var en chansfattig historia mot topplaget Peterborough där man förlorar på ett sjukt självmål efter en hörna, signerat målvakt/mittback. Stor buskis. Vi räknar med att vår segerrad vevas igång idag (igen)!

Pelle: Vilken nyckelmatch det här är i kampen om en play-off plats…..och det kan sluta….precis hur som helst. Jag tycker att lagen är relativt jämbördiga, men kanske lite fördel till Portsmouth för hemmaplan (om det nu betyder något i dessa pandemitider) och att de kan vara lite extrataggade iom Danny Cowleys tillträde som ny manager. Att vi skulle påbörja en segerrad från och med nu, håller jag som något helt osannolikt. Vi kan vinna idag…men likväl förlora. Så därför tippar vi oavgjort.
 
Efter dagens match har Cook äntligen lite tid på sig att jobba ordentligt med laget under en veckas träningar. Vad skulle du ha fokuserat på under den veckan – tyvärr hinner du och Cook inte med allt, vilket kanske hade varit önskvärt – och sett till att få ordning på?

Pelle: Cooks viktigaste uppgift just nu är att gjuta nytt mod i truppen och stärka spelarna mentalt, förmedla tydlighet, samt locka fram passionen och kämpaglöden. Och detta sägs ju vara en av Cooks största styrkor. Det här med man-management, alltså. För spelarna behöver tro på att det här faktiskt kan bära sig. Tyvärr har det hittills inte resulterat i några synliga succéer. För de fyra matcherna med Cook vid rodret, har spelmässigt (eller resultatmässigt) faktiskt inte varit något vidare. Jag har dock svårt att se honom göra något annat än vad han försöker göra just nu. Så som svar på frågan; om jag vore Cook; så hade jag agerat på samma sätt som han verkar göra nu (kanske att jag hade försökt få laget till att spela lite mer instinktivt än vad de gör). Det är för lite tid till att skapa något nytt spelrevolutionerande och spelarna som han har till förfogande är ju de spelare som han just har till förfogande. Det kan inte påverkas i dagsläget.

Kassör Hedensjö: Ja, vad ska man välja. Det tydligaste är nog ändå avsaknaden av att skapa kvalificerade lägen. Det är ingen tillfällighet att vi har ett ganska dystert målsnitt så jag skulle vilja lägga fokus anfallsspelet och hur vi skapar målchanser. Nu är det viktigt att håva in så många poäng som möjligt och det blir svårt om vi inte gör några mål. Vi måste gå för det.

AC: Att återfå den höga intensiteten och lite jävlar anamma så ska vi se att den här säsongsavslutningen kan bli riktigt trevlig.
 

Niklas Nygårds2021-03-20 12:00:00
Author

Fler artiklar om Ipswich