ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 12 (Nr 443)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 12 (Nr 443)

Med hela den ordinarie panelen på landslagsuppdrag så tar ordföranden och kassören ansvar för veckans panel. Mycket svammel utlovas! Enjoy :)


Ingen herrmatch i dag, men väl en dammatch. På självaste Portman Road, och förhoppningsvis på Town TV. Det har redan sålts 7 000 biljetter, vilket är väldigt mycket för damlaget, så blir det en riktig publikfest?

Kassör Hedensjö:

Jag tycker det är både roligt och ett viktigt och bra initiativ av klubben att uppmärksamma damlaget när de nu får chansen att visa upp sig på Portman Road. Senaste siffran gör gällande att det förväntas närmare 9.000 åskådare och det bör bädda för en publikfest. Det tycks också som om matchen kommer att visas på TownTV så det blir ytterligare uppmärksamhet där och jag tänkte själv kika på matchen nu när herrlaget har uppehåll.

Nigge:
Nog kommer det att bli en redig publikfest med närmare 10 000 på plats för att heja fram våra damer. Vi hade förmånen att se damerna spela på förra säsongens medlemsresa när vi åkte supporterbuss till schabraket till stadion uppe i Milton Keynes. En välförtjänt seger då med 2-0 och ett hyfsat tillrest gäng Ipswichsupportrar för att vara en match i damernas tredjedivision. Att tjejerna idag får spela på Portman Road är givetvis på tiden, minst sagt. AFC Wrexhams damer gjorde samma resa för någon säsong sen och det föll väldigt väl ut och hoppas att det bli en fantastisk upplevelse för både spelare och publik idag, precis som det var för Wrexhamdamerna. 
 
Ännu ett landslagsuppehåll. Hur känner du den här gången? Är det lägligt, med tanke på skadeläget, eller väldigt olägligt med tanke på att behålla flytet från senaste matchen?

Nigge:

Efter urladdningar som den mot Sheffield Wednesday så brukar det kunna komma en rekyl så jag tror att uppehållet ändå kom lägligt och hoppas att det är ett taggat gäng som möter Blackburn på Långfredagen. Burns skadade sig redan förra helgen och det måste ha svidit rejält att missa Wales kvalmatcher (det blev plural efter vinsten mot Finland i veckan). Både Broadhead och Moore fick hoppa in och klarade sig från skada så när som en fot i huvudet på Moore, men han verkar ändå ha klarat sig bra. Sarmiento var också igång för sitt Ecuador liksom Burgess för Australien. Jag tänker att man kan skada sig på träning också, så det är bara kul att de får chansen.
Det tvistas alltid om huruvida det är bra eller dåligt med landslagsuppehållen. Jag har ingen stark åsikt huruvida det påverkar resultaten utan tycker mer att det är trist och lite menlöst med dem. Är vi tillräckligt bra vinner vi ändå resonerar jag. Detta uppehåll kan dock vara lägligt för Wes Burns del som skadade sig i senaste matchen mot The Owls. Jag har inte hört något om hur allvarligt det är men förhoppningsvis är det inte så illa som befarat för honom vill jag gärna ha hel och på planen. Vi tycks också ha en del andra småskavanker så möjligtvis är det ett lägligt avbrott denna gång. Men det torde å andra sidan gälla för de flesta lag.

Kassör Hedensjö:
Det tvistas alltid om huruvida det är bra eller dåligt med landslagsuppehållen. Jag har ingen stark åsikt huruvida det påverkar resultaten utan tycker mer att det är trist och lite menlöst med dem. Är vi tillräckligt bra vinner vi ändå resonerar jag. Detta uppehåll kan dock vara lägligt för Wes Burns del som skadade sig i senaste matchen mot The Owls. Jag har inte hört något om hur allvarligt det är men förhoppningsvis är det inte så illa som befarat för honom vill jag gärna ha hel och på planen. Vi tycks också ha en del andra småskavanker så möjligtvis är det ett lägligt avbrott denna gång. Men det torde å andra sidan gälla för de flesta lag.
 
Och återigen: vilken säsong! Va? Vilken typ är du, den som längtar framåt och redan suktar efter Premier League, eller är du mer som McKenna och tar en match i taget och njuter i stunden? Och hur funkar strategin för dig?

Kassör Hedensjö:

Helt otrolig säsong och sådan underhållande fotboll på samma gång! (Hörde någonstans att Ipswich tillsammans med något annat lag har gjort mest mål av alla lag i Europa.) Påverkad av alla motgångar – historiskt är de under min tid som Townsupporter betydligt fler än framgångarna – så vågar jag inte riktigt tro på Premier League så jag tar det match för match. Och blir det verkligen bättre i Premier League? Det är rätt trivsamt att ligga på övre halvan i Championship och allt vad det innebär även utöver själva matcherna. Närheten till klubben, tillgången till matchbiljetter och flera andra faktorer kommer antagligen att påverkas negativt för vår del om vi blir ännu större. Är det verkligen vad jag önskar? Och samtidigt är väl själva kärnan med elitidrott att nå så långt som möjligt och mäta sig med de bästa? Det känns lite som om det blir bra hur det än blir. Till dess jag vet hur det slutar så fortsätter jag att njuta av en fantastisk säsong och allt det positiva som omgärdar klubben. Livet som Ipswichsupporter brukar vara ett enda långt lidande men denna säsong har varit sagolik och ett enda glädjerus.

Nigge:
Den här säsongen är jag typen som till fullo njuter av varje match och allt som händer kring klubben. Ok, Cardiff-matchen var ingen större njutning, men ni fattar. Ur ett supporterperspektiv är innevarande säsong något av en peak under de 45 år jag supportat Ipswich Town och jag ska försöka förklara varför.

1 Kieran McKenna
Vi har en manager som är sänd från fotbollsgudarna rakt ner i hjärtat av Suffolk. Karln är ett geni och det är vi värda efter åratal av olika Paul-karaktärer som inte hade en aning om vad de höll på med. Det här är en man med en vision och tydliga mål för hur hans lag ska spela fotboll och vilka lärdomar man ska dra från varje träning och match. Den enda nersidan är att han kommer vara otroligt eftersökt av större klubbar, men jag håller tummarna för att han stannar några säsongen till ändå.

2 Punch above our weight
Det ska inte vara möjligt att en sådan här spelartrupp utmanar de oerhört starka manskap som framför allt Leeds, Leicester och Southampton förfogar över, men här är vi. Med åtta matcher kvar så är vi i högsta grad fortfarande med i kampen om direktuppflyttning och det är, som Staffan Lindeborg skulle uttryckt det, frapperande.

3 Ägandet av klubben
Under många år fick vi hålla tillgodo med Marcus Evans som ensam ägare till klubben och till en början verkade det lovande men visade sig senare vara en man och företagsgrupp med inte så stort intresse att investera i klubben och bygden som man till en början låtit påskina. När amerikanska Gamechanger Ltd kom in och tog över ägandeskapet och dessutom rekryterade Mark Ashton som CEO så började det hända grejer. Igår kom så nyheten om att ägandet breddas genom att en amerikansk private equity-firma vid namn Bright Path Sports Partners går in med £105M för att säkra 40% ägande i klubben. Är det bra att klubben ägs av amerikaner som inte har någon anknytning till närområdet? Jo, hittills har det visat sig fungera alldeles utmärkt och jag ser ingen anledning att det inte ska fortsätta så. Arenan har rustats upp, folk i Ipswich med omnejd har plötsligt vaknat till liv ur fleråriga supporterdvalor och vi säljer ut varenda hemmamatch och skulle ha kunnat sälja mångdubbelt med biljetter till bortamatch i Långtbortistan bara vi hade fått större tilldelning. Man har förstått vikten av att ha stöd i närområdet och gjort ett formidabelt arbete så långt. Nästa på listan är ny träningsanläggning och några år framåt i tiden är det dags att smälla upp en ny läktare istället för till åren komna Cobbold Stand. Vi vet inte hur ägandet kommer att se ut framöver men för mig är det fantastiskt att inte ha shejker från tveksamma länder i ägarstolen.

4 Utvidgad supporterbas
Framgång föder framgång och vi har som sagt fullsatt varje match nuförtiden. Annat var det i slutet av den långa Championshipsejouren innan vi åkte ur. Det må ha stått officiell publiksiffra några tusen över de tio, men faktum är att Portman Road var så tomt att det i realiteten var under tiotusen på vissa matcher under säsongen som vi åkte ner i League One. Nu ser man alla möjliga åldrar och det är fantastiskt att se så många unga på läktarna, allt från barn upp till unga vuxna. Det känns som att vi har säkrat en supporterbas för många år framåt, vilket är en förutsättning för att kunna bedriva en framgångsrik fotbollsverksamhet.

5 Premier League
Det kanske låter märkligt att inte vara supersugen på att se sitt lag i Premier League? Just nu är jag faktiskt inte det. Det enda jag bryr mig om är att få se upplösningen av denna sanslösa säsong. Förra säsongen gick ju inte heller av för hackor och med två säsongen med fler vinster än något annat så är det inte utan att jag bävar för att vara ett, i bästa fall, lag över nedflyttningsplatserna på nedre halvan av PL där man förlorar så mycket att man kommer tro att 2018 kommit tillbaka för att bita en i arslet. Å andra sidan har vi en gyllene chans att ta oss upp i PL och det finns inga garantier för att det kommer gå lika bra nästa säsong, det vet vilken erfaren fotbollssupporter som helst. Men visst måste ändå målet med verksamheten vara att ta sig till det förlovade landet, jag medger det, men som supporter njuter jag i fulla drag av det vi just nu får uppleva och tänker att jag får väl stå ut med Premier League om det nu skulle bli så. 
 
Nu har vi haft Town TV i nästan en hel säsong. Vad tycker du? Hur mycket av ett lyft är det från Ifollow? Vad tycker du om för- och eftersnack, och hur funkar tekniken för dig?

Nigge:

I mitt tycke en formidabel plattform med lysande content. Bra kommentatorer, tjusig studio och min favorit av alla inslag, Town in Five Added Time. Den senares succé i min tv-fåtölj är givetvis starkt kopplad till att det varit så få förluster men det är så mysigt att fälla ner fåtöljen och ägna ca tio minuter åt att se spelaras förberedelser, matchsituationer i olika vinklar, Clarkes hetsande av publiken efter match osv. Den enda smolken i glädjebägaren har också stark koppling till framgången på planen då vi ofta blir snuvade på direktsänd match till följd av att matchen i fråga går på Viaplay och därmed ingen TownTV. Frågan är hur det styrs upp till nästa säsong för nog är det lite dyrt att slanta över 2 000 spänn för ett fåtal matcher och, hur mysiga inslagen än är, Town in Five Added Time. Tekniken har funkat ok med mindre störningar och det behöver förstås funka felfritt om det ska bli en bra fortsättning på detta.
I eftermiddag får vi också lite bonus i form av damernas match! Allt som allt, positiv till TownTV!

Kassör Hedensjö:
Jag tycker absolut att TownTV har varit ett lyft jämfört med iFollow. I synnerhet försnacket och de olika gästerna är intressanta och roliga att lyssna på. Det kan dock fortfarande förekomma en del driftstörningar men jag upplever att de är betydligt färre än med iFollow och nu slipper man lyssna på motståndarnas kommentatorer som ibland kunde vara fallet. Det ska dock tilläggas att många matcher har visats på Viasat/Viaplay så det kan påverka bedömningen.


 

Niklas Nygårds2024-03-23 12:39:00
Author

Fler artiklar om Ipswich