ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 40 (Nr 456)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 40 (Nr 456)

Pelle och Nigge, ITFC Swedens svar på Humle och Dumle, håller panelställningarna idag. COYB!

Oavgjort med mersmak mot Aston Villa. Beskriv hur du tänkte före, under och efter matchen.

Pelle:

Även om jag inför matchstarten kände mig försiktigt positiv, så blev jag väldigt förvånad av att se oss vara så speldominanta som vi faktiskt var under stora delar av andra halvlek. Helt klart vår bästa insats hittills. Och äntligen tyckte jag att vi spelade med den fart, rörelse och energi som jag tror att KMac vill att laget ska spela med. Något som troligtvis är nyckeln till om vi ska stanna kvar i den här serien eller inte. Vi måste springa fortare än våra motståndare. Vi måste röra oss smartare än dem. Och vi måste orka mer. Framförallt vänsterkanten med Leif Davis, Jack Clarke och en defensivt täckande Kalvin Phillips var briljant. Och sen Liam Delap, då. Energisk. Urstark. Klurig. Han var bättre än briljant. Två mål. Så skön känsla. Skön pinne. Hade kunnat bli tre.

Nigge:
Före matchen tänkte jag nog som många andra att det skulle bli en tuff match mot ett bra motstånd, vilket skulle visa sig vara en ganska korrekt beskrivning med facit i hand. Dock visade det sig under matchen att även ett välkomponerat manskap kan få problem med att hantera en nykomling. Villa hade mycket boll i första halvlek men såg ut att ha svårt med avsluten ända tills Ipswich bjöd in till första målet. Det andra målet osade klass och visst var jag orolig att det skulle barka iväg, särskilt som vi, förutom målet, hade ett par riktigt vassa chanser genom Clarke och Delap. Enter second half:
Vilken andra halvlek! Precis som Pelle skriver ovan, det hade kunnat bli tre pinnar. Ytterligare en fantastisk balja av Delap, vad månde bliva av denna yngling, och väldigt solida sista 45 minuter från vårt gäng. Vi ska givetvis vara glada för att Morsy (eller Morrissey, som kommentator och Ipswichsupporter Holmgren envisades med att kalla honom) fick stanna kvar på banan under hela matchen, men förutom det så tycker jag det såg riktigt stabilt ut. Det känns som att vi växer i den svindyra PL-kostymen, sakta men säkert.
 
Fyra poäng på sex matcher, med fem av motståndarna på övre halvan. Jag vet att det är tidigt, men har du förändrat din syn på hur vi kommer att klara oss i Premier League? Har du kvar ungefär samma syn, eller känns det lite mer positivt nu?

Nigge:
Känslan är, som touchades i svar på förra frågan, att med sex matcher spelade så börjar spelarna lära sig vad som krävs i den här ligan. Fotbollsromantikern i mig är lite lätt stukad då vi bara hade fyra man till start som också fanns med i förra säsongens trupp, men realisten på min andra axel knackar förnuftigt på och talar om att det nog är så här det behöver vara för att vi ska ha en chans i PL. Med detta sagt, det är inte helt omöjligt att vi skulle kunna starta en match med sex eller till och med sju spelare från truppen 2023/24, så romantiken är inte helt död. Länge leve kärleken!

Kommande matcher, hela vägen fram till jul, kommer att visa om vi är konkurrensmässiga i den här omgivningen. Det kommer att bli en otroligt spännande höst och vinter! 

Pelle:
Nej, inget är förändrat utifrån mitt perspektiv. Anser fortfarande att det är en sex till sju lag som kommer att kämpa om att undvika de tre nedflyttningsplatserna. Vi är ett av lagen. Naturligtvis. Men vi har gjort det bra hittills. Samtidigt kan vi konstatera att vi är ett lag alltjämt under utveckling. Allt har inte klaffat. Inte konstigt med tanke på mängden nya spelare och med den tid det tar som nykomling att acklimatisera sig i en liga på den här nivån. Men utgångspunkten är att vi kommer att vara ett bättre lag framöver. Och samtidigt har jag svårt att se att samtliga av de bottenkrigande lagen kommer ha samma positiva utvecklingskurva som oss. Inför ligastarten skrev jag på SvenskaFans.com att jag var säker på att vi inte skulle bli en slagpåse och att vi skulle lyckas hålla oss kvar. Tror fortfarande samma.
 
Och så veckans förutsägbara genrefråga: Hur går det i dag mot West Ham? Dags för säsongens första seger?

Pelle:

Om vi kan upprätthålla samma spel som vi hade mot Villa, samtidigt som West Ham har en dålig dag (vilket de haft vid ett antal tillfällen under den här säsongen), så kan det bli vinst idag. Men hur vi än vänder och vrider på det, så är West Ham ett etablerat Premier League lag, förhandstippade att hamna på den övre halvan och tillgår toppspelare som Niclas Füllkrog, Lucas Paqueta, och Crysencio Summerville. Dessutom har de hemmaplansfavör. De är favoriterna. Vi är underdogs. Vi tar det från där tänker jag. Det som blir, blir. COYB!

Nigge:
Jag tycker att känslan är väldigt lik den som fanns inför Villa. Svårt motstånd (kommer jag säga alla lag den här säsongen, känns det som) men ändå med den känsla av att vi skulle kunna rubba dem, även om det är de som har hemmaplansfördel. De har inlett förhållandevis svagt och om jag förstått det rätt så är min tyske namne skadad och därmed inte med i truppen. Positivt för oss ju, men de har samtidigt oerhörd kvalite i sin trupp. Förhoppningsvis kan vi göra ett snabbt mål OCH sedan hålla tätt bakåt i första halvlek. Det hade varit något att sträva efter och sedan dubblera målskörden på en snabb omställning i andra halvlek för att sedan parkera bussen. Det kör vi på.
 

Niklas Nygårds2024-10-05 15:23:55
Author

Fler artiklar om Ipswich