ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 42 (Nr 458)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 42 (Nr 458)

Ligan är tillbaka och med den Lördagspanelen. COYB!

Det finns inga dåliga motståndare i Premier League, men våra tre närmaste motståndare är inte bland de på papperet bästa, varför det är viktiga matcher. Hur många poäng behöver vi ta för att du ska känna dig nöjd?

AC:

Everton som är först ut verkar vaknat till och är obesegrade i sina tre senaste. Brentford blandar och ger, precis som Leicester, och laddade ur rejält mot Wolves senast med fem gjorda i 5-3 segern. Leicester därefter som sist ut... Denna är ju extremt viktig då jag tror att både vi och de kommer kriga om platserna 15-20 när säsongen summeras till våren. Jag drar till med ett kryss mot Everton, förlust mot Brentford och slutligen en seger hemma mot Leicester och således fyra poäng. Gott nock!

Nigge:
Som vän av poäng per match så har jag satt som mål att vi ska landa på en pinne per match, dvs 38 poäng. Frände av matematik räknar då snabbt ut att vi ligger rejält efter det ratiot i skrivande stund. Precis som AC är inne på så tror jag att det ska kunna bli en etta i varje kolumn på W-D-L när de här tre matcherna är spelade. Närmast till hands för ettan i förlustkolumnen ligger bortamatchen mot Brentford medan de övriga två fighterna känns mer vinnbara. En vinst idag hade givetvis varit mumma men samtidigt ser Everton ut att ha fått lite vind i Merseyside-seglen och det oroar mig en del. De har också haft ledningen i några matcher där de tappat mot slutet, så de ser starkare ut än vad jag hade hoppats på efter de inledande omgångarna. Hur som helst, fyra poäng från de tre matcherna och jag är nöjd. Allt över fyra = bonus.
 
Med Broadhead tillbaka har vi en uppsjö av offensiva mittfältare att tillgå. Positivt huvudbry för McKenna, som man brukar säga. Men vem ska starta och i vilka positioner? Kan det bli några överraskningar, med tanke på att Burns spelade till vänster i Wales och Hutchinson till höger i Englands U21-lag?

Nigge:

Chappers in på Omaris plats kanske och nämnde U21-landslagsman ut till vänster och Burns på högerkanten? Det skulle vara kul att se men jag tror att Hutchinson fortsätter i sin roll, Burns till höger och Chaplin på bänken. Broadhead har jag svårt att se som startspelare på den här nivån och frågan är om han ens kommer att göra särskilt många inhopp? Nivån i PL blir svår för honom, tror jag. I övrigt blir det inte heller några överraskningar i startelvan.

AC:
Det blir riktigt trevligt med Broadhead tillbaka och han lär sakta men säkert roteras in i laget. Vi har 7-8 relativt ”jämnbra” spelare om tre positioner så visst är det en aning trångt i de offensiva leden, samtidigt som det är direkt glest på vissa positioner. Hur vi ska formera en optimal offensiv trea är jäkligt ovisst, men vi kan enas om att vi står starkt när skador och/eller avstängningar tyvärr kommer. Om vi vrider om armen på mig så kastar jag ur mig Burns, Hutchinson och Szmodics med ett piggt inhopp av Ogbene. Broadhead får sista fem-tio.
 
Debut för Taylor i Irlands landslag i söndags. Hur kommer det här att påverka Taylor? Kommer han att på allvar konkurrera om en startplats på det defensiva mittfältet nu?

AC:

Landslagsspel gör alltid gott menar jag. Han har hittills spelat i 6 av 8 matcher för oss, som inhoppare i samtliga ska sägas. Jag gillar ju Taylor och hoppas på lite mer förtroende och jag tror att vi kommer få se en udda start här och där, men i övrigt blir det business as usual misstänker jag.

Nigge:
Som sagt i föregående fråga så tror jag inte att han kommer att starta idag, men jag håller med om att han ser ut att ha tagit ett par kliv framåt till den här säsongen och det blir väldigt spännande att se hur han kommer att utvecklas. Han har sett riktigt pigg ut i de inhopp som hon har gjort så Philipps får passa sig lite.


 

Niklas Nygårds2024-10-19 12:25:00
Author

Fler artiklar om Ipswich