Joe Lumley till Gillingham på lån
Joe Lumley löser Gillinghams målvaktskris i helgen

Joe Lumley till Gillingham på lån

QPRs målvakt Joe Lumley har lånats ut till Gillingham i League One den kommande veckan

Joe Lumley startade QPRs tre första matcher denna säsongen, men gick sedan från att vara förstaval till tredjeval. En skakig inledning samt det faktum att han sitter på ett utgående kontrakt tros vara anledingarna till att Seny Dieng och Liam Kelly är de målvakter som ingått i matchtruppen sedan dess.

I helgen ligger Lumley dock bra till för att få spela. Trots att transfer- och lånefönster är stängda har han anslutit till Gillingham på en veckas "Emergency Loan". Detta är ett lån som kan bli tillåtet när en klubb har mindre än två seniormålvakter tillgängliga för spel, vilket är fallet för Gillingham just nu. Ordinarie målvakten Jack Bonham ådrog sig en lättare hjärnskakning i tisdagens match mot Ipswich och måste därmed vila helt från träning och match i sju dagar. Gillinghams enda alternativ är 18-årige Joe Walsh, som gjorde ligadebut när han ersatte Bonham i tisdags.

Omständigheterna gjorde att EFL gav Gillingham tillåtelse att låna in en målvakt i sju dagar, något som senare kan förlängas med sju dagar i taget, och klubbens manager Steve Evans fick tillåtelse av QPR att låna Lumley. Lumley själv tackade ja till erbjudandet och har tränat med Gillingham under torsdagen och fredagen och kommer troligtvis att spela från start i lördagens hemmamatch mot Sunderland.

Simon Ståål2020-10-30 23:38:02

Fler artiklar om QPR