Joe Lumley ut på lån igen

Joe Lumley ut på lån igen

Målvakten lånas ut till Doncaster inför deras två kommande matcher.

För tre veckor sedan lånade QPR ut Joe Lumley till Gillingham under en vecka på ett så kallat Emergency Loan. Nu är det dags igen.

Denna gången är det Doncaster som enligt ligans regler har rätt att låna in målvakt trots att transferfönstret är stängt. Bakgrunden är att en skadekris i Stoke har lett till att de har valt att återkalla sin engelske U21-landslagsmålvakt Josef Bursik från det säsongslånga lånet till Doncaster, något som enbart är tillåtet när det gäller målvakter.

Att Doncaster blir av med Bursik samtidigt som deras andra seniormålvakt, Louis Jones, inte har fem tävlingsmatcher på meritlistan (han är noterad för fyra) innebär att de har rätt att låna in en målvakt under en sjudagarsperiod åt gången och Lumley blir alltså den målvakten. Då reglerna säger att en målvakt som lånas in på det här sättet måste starta matchen kommer Lumley till att börja med att vakta målet i lördagens hemmamöte med Sunderland och även tisdagens hemmamatch mot Blackpool. Sunderland var för övrigt ett av lagen som Lumley ställdes mot när han var utlånad till Gillingham.

Därefter kan lånet förlängas med en vecka i taget tills dess att Doncaster antingen får tag i en målvakt på fri transfer (de kan inte låna tillbaka Bursik igen förrän i januari) eller om reserven Jones noteras för ett inhopp (eftersom han då kommer upp i fem tävlingsmatcher). Det kan alltså bli så att Lumley blir kvar hos Doncaster december ut om QPR tillåter det.

Simon Ståål2020-11-20 21:36:02

Fler artiklar om QPR