Jorginho: ”Vi trodde på det hela vägen”
Chelsea och Jorginho ångar på!

Jorginho: ”Vi trodde på det hela vägen”

Chelsea vann mot Newcastle efter ett sent avgörande. Matchens enda mål kom först i den 89:e minuten. Framspelaren och vicekaptenen Jorginho var dock aldrig orolig.

I och med segern mot The Magpies så har Chelsea nu fem raka segrar i ligaspelet. Mot Newcastle var målchanserna fåtaliga, men till slut hittade Jorginho Kai Havertz med en utsökt djupledspassning. Tysken smällde in matchens enda mål och de kungsblå säkrade tre poäng. Efter slutsignal intervjuades vicekaptenen Jorginho av officiella hemsidan.

”Vi trodde på det hela vägen, vilket är karaktäristiskt för vår grupp, det är vår mentalitet,” säger Jorginho. ”Det är vad vi har visat hela tiden, vi är fokuserade och kämpar ända till slutet. Vi förtjänade segern. Det var ett fantastiskt resultat, atmosfär och bra för supportrarna.”

Matchvinnare blev alltså återigen Kai Havertz. 22-åringen var ordentligt involverad i matchen på flera sätt. Han blev en av första halvlekens huvudpersoner efter höjdduellen med Dan Burn som resulterade i att Chelseaspelaren varnades. I matchens absoluta slutsekunder kom också det avgörande målet. På stopptid träffade tysken dessutom ribban via en räddning från målvakten Dubravka. Lagkamraten Jorginho har såklart lagt märke till Havertz goda form.

”Kai är en fantastisk spelare och en kille som kan göra skillnad för oss,” säger Jorginho. ”Vi tror på honom, du kan se kvaliteten och potentialen han besitter. Han är en nyckelspelare i det här laget och kan bli tungan på vågen, som ni såg.”

Chelsea tvingades till en hel del förändringar tack vare skadorna på såväl yttrar som wingbacks. Formationsbytet fick ett dåligt koordinerat anfallsspel som konsekvens. I andra halvlek gjorde Thomas Tuchel ett drastiskt drag när han tog tillbaka sin föredragna 3-4-3 och flyttade ner Hakim Ziyech och Christian Pulisic som ordentligt offensiva wingbacks. Jorginho vet att resultatet ofta styr diskussionernas gång efter matchen.

”När du vinner så är det rätt beslut,” säger Jorginho. ”Han kommer analysera matchen och ta med sig vad som var bra och mindre bra. Ibland så måste du bara få med dig tre poäng.”

Klubblegendaren och den tekniske rådgivaren Petr Cech gav en intervju åt Sky Sports från Stamford Bridges gräsmatta för att stilla medias hunger på information om situationen runt klubben. Han tog därmed bort lite av pressen som tränare Thomas Tuchel har utsatts för. Något som även spelartruppen känner av.

”Det är en ordentlig utmaning om jag ska vara ärlig. Vi är bara människor och med allt som pågår så är det inte enkelt. Vi försöker isolera oss och fokusera på det vi ska göra. Vi är professionella och har våra mål att jaga. Vi vet vad vi måste göra,” säger Jorginho.  
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-03-14 14:30:01
Author

Fler artiklar om Chelsea