Keiren Westwood värvas in för att lösa målvaktskrisen
Kerien Westwood är klar för QPR och vaktar målet mot Peterborough på söndag

Keiren Westwood värvas in för att lösa målvaktskrisen

37-åringen representerar QPR säsongen ut.

QPR har under fredagkvällen bekrätfat att Keiren Westwood är klar för klubben. Den 37-årige målvakten har skivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Skador på inte mindre än fyra målvakter, Seny Dieng, David Marshall, Jordan Archer och Joe Walsh, gör att QPR väljer att agera. Det verkar inte finnas något förtroende för Dillon Barnes, som signerade ett nytt ettårskontrakt i somras, och nästa man i turordningen är 20-årige Murphy Mahoney vars enda erfarenhet av seniorfotboll kommit på lån i de semiprofessionella ligorna.

Efter att Marshall ådrog sig en ljumskskada i onsdagens möte med Nottingham Forest meddelade Mark Warburton West London Sport att man skulle försöka få in en målvakt på ett så kallat emergency loan. Detta är en typ av lån som kan göras från andra klubbar tillhörande EFL  om man inte har några seniormålvakter med mindre än fem tävlingsmatcher tillgängliga. Då Barnes har spelat mer än detta under sin karriär så borde QPR inte ha rätt till detta.

Oavsett så har valet fallit på Westwood, som gjort 21 landskamper för Irland, och har närmare 500 liga- och cupmatcher på meritlistan och drygt 300 av dessa är i Championship. Westwood är 1,88 lång och inledde karriären i sin hemstad Manchester och Citys ungdomslag. Som 19-åring lånades han ut till Oldham hösten 2003. Sommaren 2004 blev Carlisle ny klubbadress och här var Westwood ordinarie i tre säsonger och under säsongerna 06/07 och 07/08 spelade han samtliga ligamatcher för klubben. I maj 2008 var han för första gången med i Irlands A-landslagstrupp, men debuten skulle dröja ytterligare ett år.

Sommaren värvades Westwood till Championship och Coventry. Under sina tre år med klubben missade han bara fem matcher och 2011 var det dags för en ny utmaning i form av Sunderland och Premier League. Detta visade sig bli något tuffare och han tog aldrig en ordniarie plats, men noterades ändå för 19 matcher under tre säsonger.

2014 blev Sheffield Wednesday nästa klubb och här stannade Westwood fram till slutet på förra säsongen och gjorde totalt 199 matcher för klubben. Under innevarande säsong har han tränat med Crewe, så även om matchträningen saknas så är han enligt Mark Warburton i bra fysisk form.

Till QPRs officiella hemsida säger Westwood, som tilldelats nummer 29, att han såg matchen mot Nottingham och att han efter Marshalls skada tänkte att ett samtal kunde komma. På torsdagen ringede telefonen och Westwood ser nu fram emot att få spela match igen och detta för en klubb som hänger med i tabellens övre skikt.

Med tanke på läget så känns Westwood, s som ett av de bästa alternativen man kunnat få tag i inför söndagens hemmamatch mot Peterborough.

 

Simon Ståål2022-03-18 19:59:00

Fler artiklar om QPR