Kelly lämnar, Archer ersätter
Liam Kelly lämnar QPR och ersätts av Jordan Archer

Kelly lämnar, Archer ersätter

QPR ändrar i målvaktsstaben

Efter några veckors spekulationer är det nu klart att Liam Kelly lämnar QPR och ersätts av Jordan Archer.

25-årige Kelly kom till QPR från Livingston sommaren 2019, men lyckades aldrig bli förstaval i klubben, även om han under säsongen 19/20 stundtals förpassade dåvarande förstavalet Joe Lumley till bänken.

Seny Diengs form under den gångna säsongen ledde till att Kelly lånades ut till Motherwell i januari. Här lyckades han så bra att både Motherwells ledning och fans ville ha honom till klubben permanent och då QPR hittade en lösning så lät man Kelly flytta tillbaka till Skottland.

Ersättaren blir alltså Jordan Archer. 28-åringen spelade förra hösten för just Motherwell på ett kortare kontrakt innan han i januari flyttade till Middlesbrough. Archer är uppvuxen i London och inledde i Charltons pojklag innan han han som 16-åring flyttade till Tottenham. Under åren där var han utlånad till Bishop's Stortford, Wycombe, Northampton och Millwall. Sommaren 2015 flyttade han permanent till Millwall och var ordinarie under tre och en halv säsong när Millwall avancerade från League One till Championship. Under tiden i Millwall noterades han för sin enda A-landskamp för Skottland efter att han tidigare spelat U-landslagsfotboll för dem upp till U20-nivå.

Archer lämnade Millwall sommaren 2019 och hamnade sedan på kortare kontrakt i Oxford och Fulham innan det alltså blev en handfull matcher i Skottland och nordöstra England förra säsongen. Kontraktet med QPR sträcker sig till sommaren 2023.

Utöver Dieng och Archer så har QPR Joe Walsh och Dillon Barnes under kontrakt och troligen man att låna ut i varje fall framtidsmannen Walsh till någon klubb i League One eller League Two, för att ge honom rutin av ligafotboll. På målvaktssidan noteras också att U23-målvakten Tom Middlehurst kommer att inleda säsongen på lån hos Harlow i Southern League, som är en av ligorna närmast under National League South.

Archer kommer till QPR på fri transfer, medan det sägs att QPR kan komma att få upp till drygt 300.000 pund för Kelly, som bara kostade 50.000 när han värvades från Livingston.

Simon Ståål2021-07-07 22:19:26

Fler artiklar om QPR