Kepa Arrizabalaga om straffsparkar
Helst avgör vi under ordinarie tid, men kommer det till straffavgörande så har vi ett trumfkort!

Kepa Arrizabalaga om straffsparkar

Thomas Tuchel har inför ligacup-mötet med Southampton bekräftat att det kommer ske förändringar i startelvan från helgens demolering av Norwich. En spelare som kan tänkas starta ikväll är Kepa Arrizabalaga, som var hjälten när avancemanget säkrades mot Aston Villa i 16-delsfinalen.

Redan innan Chelseas intåg i ligacupen mot Aston Villa hann Kepa iklä sig rollen som matchvinnare i ett straffavgörande. Under supercupens sista förlängningsminut så byttes spanjoren in för att bräcka Villareal. En extremt utsatt situation, vilken Kepa hanterade på bästa sätt. Hans två räddningar var helt avgörande då Chelseas första straff räddats av Asenjo i Villareals målbur. Chelsea kunde därmed inleda säsongen med att lyfta en trofé, vilket knappast skadar. I kvällens matchprogram intervjuades Kepa av klubben:

”Det var som att förbereda sig för ett 100 meters-lopp,” berättar Kepa. ”Det händer så snabbt och du måste vara redo och explosiv. Du måste ha ett högt adrenalinpåslag under en kort period, så det var vad jag gjorde. Sedan, efter matchen, så kunde jag inte sova – men det var en bra sak!”

Efter en sådan insats fick Kepa sedan chansen från start mot Aston Villa. En match som var relativt jämn slutade 1-1 efter 90 minuter, Kepa hade en hel del att göra under matchens gång. Oavgjort efter ordinarie tid innebar direkt straffläggning snarare än förlängning denna gång, och Kepa var vid gott mod inför avgörandet:

”Ja, jag var självsäker. Jag var självsäker då jag presterat bra under matchens gång, vi spelade bra mot ett starkt motstånd, under slutminuterna så började jag tänka på straffsparkar. Vi har bra straffskyttar, vilket också ger självförtroende inför straffläggningen. Jag räddade ytterligare en straff, så alla var glada och vi var klara för nästa runda.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-10-26 11:12:12
Author

Fler artiklar om Chelsea