Lovande anfallare till QPR

Lovande anfallare till QPR

Charlie Kelman köps från Southend

Efter några veckors spekulation kunde QPR på onsdagen bekräfta att Charlie Kelman skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Kelman, som fyller 19 om ett par veckor, ses som en spelare med stor potential och under våren spelade han till sig en ordinarie plats hos Southend i League Two.

Kelman är född i England, men har amerikanskt påbrå och inledde som ungdomsspelare i FC Dallas innan han 2018 flyttade tillbaka till England och Southends U18-lag.

Tävlingsdebuten kom i november samma år då han gjorde ett kort inhopp i EFL Trophy och i januari följande år kom det första inhoppet i ligan och även det första målet då han från mittlinjen överlistade en felplacerad moståndarmålvakt. Sedan dess har det blivit 18 tävlingsmatcher från start och 17 inhopp samt 8 mål. Han har även representerat USA på U18- och U20-nivå.

Tanken med nyförvärvet är nu att han under de kommande månaderna tränar med U23-truppen och troligtvis lånas ut till League One eller League Two under våren.

Kontraktet sträcker sig alltså till sommaren 2023 och QPR har även möjlighet att förlänga det med ytterligare ett år.

På ämnet förlängning av kontrakt så meddelade QPR under torsdagen att unge mittbacken Joe Gubbins har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2023. Gubbins är för tillfället utlånad till Oxford City i National League South.

Simon Ståål2020-10-15 22:59:33

Fler artiklar om QPR