Lukaku: ”Så ska jag och mina lagkamrater klicka”
Blir laget komplett med Lukaku i spetsen?

Lukaku: ”Så ska jag och mina lagkamrater klicka”

Med nyförvärvet Romelu Lukaku blir det ännu mer konkurrens än vad det redan är när det kommer till våra offensiva spelare, och anfallaren har diskuterat hur han förväntar sig att knyta an till sina nya medspelare i Chelsea både på planen och i omklädningsrummet.

Lukakus allroundspel är nu på en nivå som den tidigare inte har varit på. Egentligen borde han inte ha några problem att bygga en relation på planen med spelare som Kai Havertz, Timo Werner, Christian Pulisic, Hakim Ziyech och Mason Mount. Ändå krävs det fortfarande hårt arbete för att nå den grad av offensiv synkronicitet som säkerställer att laget är mer produktiva framför mål den här säsongen än tidigare. Lukaku pekade ut nyckeln till att göra just det.


"Mycket handlar om kommunikation. Jag är en kille som är väldigt öppensinnad. Jag ställer alltid frågor till mina lagkamrater. Vad de vill ha, vad de förväntar sig av mig, var jag kan hjälpa dem, var jag vill ha bollen. De närmaste veckorna är det väldigt viktigt för mig att kommunicera med alla spelare runt omkring mig och vara öppen för deras tankesätt”, säger Lukaku.

"Vi har en viss typ av spelstil här. För mig är det inget jag behöver utveckla så mycket för jag tror att vi spelar med det belgiska landslaget i samma system. Det är redan bra. Det handlar om att kommunicera, veta vad de gillar, känna till deras egenskaper. Jag kommer att anpassa mig och hitta ett sätt att hjälpa laget”, avslutar anfallsjätten.

Utanför planen har Lukaku nämnt hur mycket han har mognat som person sedan sin första sejour på Stamford Bridge. Vid 28 års ålder närmar han sig toppen av sin karriär om han inte redan är det och återvänder till Chelsea som Serie A-vinnare och med nästan ett sekel av belgiska framträdanden.

När han berättar vad han kan erbjuda omklädningsrummet är det tydligt att Lukaku tror att hans erfarenhet kommer att stå honom i gott skick när det gäller att hjälpa medspelare. Cesar Azpilicueta som är den enda kvarvarande spelaren i truppen från hans första period i klubben gör ett ypperligt jobb som kapten enligt nyförvärvet.

”Azpi är kapten och har varit här i många år. Han är en bra kapten. När jag satt i karantän skickade han redan meddelanden om var jag kunde hitta hus och sånt. Det var som om jag aldrig var borta. Relationen är fortfarande intakt, och även med resten av pojkarna”, säger Lukaku.

"Det finns många spelare med stora personligheter i det här omklädningsrummet. Jag gillar att koppla samman alla och få alla att känna sig bekväma runt mig, och ge dem självförtroende. Spelarna i det här omklädningsrummet är värdiga att vara Chelsea-spelare och det visade de förra säsongen.”

”Jag gillar verkligen att så många i detta omklädningsrummet har mycket personlighet. Det är skönt att vara tillbaka. Som fotbollsspelare kämpar du för att uppnå dina drömmar. Jag är här nu, och jag längtar efter att få vara på planen och spela med mina lagkamrater”
, avslutar belgaren.

På söndag möter vi Arsenal och Lukaku är spelklar till matchen.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-08-19 18:44:32
Author

Fler artiklar om Chelsea