Manchester United 2 - 0 Manchester City

Manchester är återigen rött. 2-0 blev slutresultatet och United har besegrat City över båda mötena i ligaspelet under säsongen. Det fina momentum som byggts upp håller i sig och United stormar vidare mot topp fyra-placeringarna.

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Williams (Bailly 78'); Fred, Matic, Fernandes (Ighalo 88'); James, Martial (McTominay 78')

Manchester City: Ederson; Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Zinchenko (Mendy 77'); Foden, Rodri, Gündogan; B.Silva (Mahrez 60'), Aguero, Stering (Jesus 59')

Matchen började öppet där båda lagen kände på varandra. Sedan var det City som tog taktpinnen under den första kvarten och skapade en del fasta situationer utan resultat. Gästernas bästa chans kom i den nionde minuten efter att Shaw tappat bollen till Aguero. Anfallet slutade med att Sterling tog avslut som De Gea gjorde en fin räddning på. Sterling fortsättningsvis mållös mot United.
Andra delen kom United in i matchen och skapade en del halvchanser främst från Martial och James. Men en halvtimme in kom ledningsmålet efter en fin frisparksvariant efter Fernandes fixat en frispark som kanske inte var rättdömd. Fernandes lade upp bollen och när gästerna inte var beredda lyfte han den kyligt över muren till Martial som snyggt klippte till på volley lågt i Edersons första stolpe. 1-0! Två minuter senare var Fernandes framme igen på ett inlägg men kom feltajmad och nickade över. Sista delen av första halvleken var det hemmalaget som förde spelet och ett City som hade svårt att komma in i matchen igen.

Halvleken hinner knappt starta innan Aguero i den 48 minuten sätter dit 1-0 men efter VAR syns det tydligen att han offside med några centimeter. Sekunder efter VAR-kollen är Martial riktigt nära att göra 2-0 efter att Ederson missat en mottagning. En situation som slutar med att Martial istället blev liggandes, men ok för att spela vidare. Därefter är det City-period under stora delar av halvleken utan några superchanser. Otamendi nickar över på hörna och en del halvchanser skapas. Bästa kvitteringschansen kommer i den 75 minuten då först Sterling är nära att stöta in ett inspel och därefter snappar Jesus upp bollen men lyckas inte med avslutet som täcks. Mitt i Citypressen kommer James loss längst högerkanten i några omställningar. I ett läge hade han fri gata att passa snett bak till en fri Fernandes men valde instället att gå på eget avslut. Citys sista chans kommer i 90:e minuten med ett tamt avslut från Sterling. Sedan går tilläggstiden långsamt och United spelar tid. I 96:e minuten kastar Ederson ut bollen totalt fel och inbytte McTominay kliver fram från långdistans och skjuter enkelt in bollen i öppet mål. 2-0 och säsongens andra derbyseger i ligan är ett faktum! FANTASTISKT!

Tankar
Det känns som man upprepar sig varje gång, men Bruno. Vilken gamechanger. Otrolig bra återigen och Ole har verkligen fått utdelning med fem/tre-backslinjen den senaste tiden. En fin spelad match rakt igenom och trots att City stora delar låg på lyckades man inte skapa överdrivet många farliga chanser. Det märks hur saknad De Bruyne var under matchen. Nu väntar ett svagt Spurs och efter att Chelsea tidigare i dag besegrad Everton var tre poäng extremt viktiga i kampen om att slå in sig i topp fyra under ligaupplösningen. Och vad skönt att slå City över dubbla möten i ligaspelet. MANCHESTER IS RED!