Manchester United-Chelsea 1-1
Mounts reaktion beskriver känslorna efter slutsignalen väl..

Chelsea gör en bra match, skapar mycket lägen och går välförtjänt upp i ledning i andra halvlek. United var snabba med att kvittera och Chelsea lyckades inte få in ett segermål, en inspelad poäng känns mer som två tappade.

Chelsea sparkade igång matchen och redan efter fyra minuter hade man matchens första skott på mål, när Reece James avfyrade en hård kanon från 25 meter, som David de Gea boxade ut till inkast. Chelsea fortsatte att pressa offensivt och endast en minut senare hade Timo Werner ett skott på mål.

Efter en stark offensiv inledning av Chelsea var det i den nionde minuten dags för Uniteds första målläge. Alex Telles slog ett inlägg mot straffområdet, Bruno Fernandes fick en nick på bollen men Mendy kunde enkelt fånga upp den. Tre minuter senare fick United sin första hörna, som slutade med att Cristiano Ronaldo försökte sätta en cykelspark i mål men bollen gick långt över ribban.

I den 26:e minuten försökte Ronaldo filma åt sig en straff, Chelsea utförde en blixtsnabb kontring, Kanté spelade fram Havertz som tog sig mot straffområdet men avslutet gick i burgaveln. Endast två minuter senare var det återigen fint samspel mellan Kanté och Havertz, tysken kom till avslut från innanför straffområdet men skottet gick rakt på utrusande de Gea och till hörna. Havertz fortsatte att få bra mållägen, i den 36:e minuten slog Reece James ett inlägg mot straffområdet från höger men de Gea stod för en fin parad och höll United kvar i matchen.

Sammanfattningsvis var Chelsea det bollförande laget med fem skott på mål under första halvlek, men hade svårigheter med att få avsluten i mål.

United sparkade av den andra halvleken men det var Chelsea som hade halvlekens första målchans. Mason Mount slog ett inlägg i den 53:e minuten mot straffområdet som Timo Werner var så nära att peta i mål, men räckte inte ända fram till bollen med foten. Sju minuter senare fick Chelsea äntligen utdelning för den offensiva pressen. Reece James slog ett inlägg mot straffområdet, bollen nickades vidare av Kai Havertz och den gick till Alonso, som dundrade in 1-0 bakom en chanslös de Gea!

Chelseas jubel blev inte långvarig, endast två minuter senare spelades Ronaldo fri av Nemanja Matic och portugisen dundrade in 1-1. Thomas Tuchel svarade med ett dubbelbyte. Christian Pulisic ersatte Timo Werner och Romelu Lukaku ersatte Kai Havertz.

I den 80:e minuten lade Mount upp bollen för Reece James, som avfyrade ett snyggt långskott som tyvärr gick i stolpen. Två minuter senare utförde Chelsea sitt sista byte, när Loftus-Cheek ersatte Kanté. De inbytta spelarna lyckades inte vända på matchen, istället blåste Mike Dean av matchen vid ställningen 1-1.