Marc Cucurella längtar efter Champions League
Inleder Chelsea med seger i Kroatien ikväll?

Marc Cucurella längtar efter Champions League

Chelsea möter Dinamo Zagreb i Champions League-gruppspelets första match ikväll. En kungsblå spelare som ser fram emot avspark extra mycket är nyförvärvet Marc Cucurella.

Stadion Maksimir i Zagreb står värd för kvällens drabbning. Avspark är redan 18:45 ikväll, klockan 21 ställs gruppens övriga motståndare, Salzburg och Milan, mot varandra i Österrike. Marc Cucurella är ett av flera nyförvärv som imponerat under sin första tid i Chelsea. Trots att han tillhört Barcelonas system har han aldrig hunnit spela i världens finaste klubblagsturnering.

”Bara sången gör mig exalterad, den är så ikonisk,” säger Cucurella. ”Jag har alltid suttit hemma och kollat Champions League-matcher, hymnen och atmosfären är fin.”

”I år har jag möjligheten att spela i de här matcherna, det gör mig så taggad,”
tillägger Cucurella.

Chelseas tre motståndare i gruppspelet är alla regerande ligamästare i respektive land. Salzburg och Zagreb kommer från seedningsgrupp 3 respektive 4, men får inte underskattas. AC Milan har ett ungt lag som vunnit sin första ligatitel, i helgen vann man ett svängigt derby mot Inter. Tävlingen i allmänhet men motståndet i synnerhet inspirerar Marc Cucurella.

”Vi har ett grymt lag som kan uppnå stora saker. Gruppen är svår, såklart, alla lag i Champions League är bra,” säger Cucurella. ”Vi kommer spela på stora arenor, däribland San Siro, det är spännande. Om vi vill vinna trofén måste vi slå de bästa lagen.”

Det är tydligt att Cucurella ville ta nästa steg i karriären i somras. En önskan som också uppfylldes när Chelsea kom och knackade på Brightons dörr. Han har redan visat att han bemästrar Premier League, nu får han testa lyckan ute på kontinenten.

”Det är en ny möjlighet för mig, för ett år sedan, i Brighton spelade jag bara i Premier League. Nu får jag en enorm möjlighet i Champions League, jag kan knappt bärga mig,” säger Cucurella.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-09-06 14:22:34
Author

Fler artiklar om Chelsea