Marc Cucurella om sin första tid i Chelsea
Marc Cucurella ställs inför sitt förra lag. Visst borde han kunna dela med sig om sina kunskaper så att denna match vinns?

Marc Cucurella om sin första tid i Chelsea

Strax innan avresan söderut för att spela lördagens match mot Brington berättar Marc Cucurella om hur bra han har kommit till rätta i sin nya hemmiljö. Spanjoren har fått bra med hjälp av sina landsmän som finns i laget att känna sig välkommen till London.

Precis som manager Graham Potter återvänder Cucurella till sydkusten för att spela mot sitt förra lag Brighton. Hans nuvarande lag Chelsea är obesegrat i de 9 senaste matcherna. Cucurella inför matchen:
”För egen del och för laget är det överraskande, vi trodde aldrig att det skulle gå såhär bra direkt, men under den nya ledningen jobbar alla lite hårdare och då kommer resultaten. Självklart är detta viktigt för klubben. Jag är själv väldigt glad då jag jobbat under denna ledning förr och vet att jag då mådde väldigt bra.”

Cucurella menar att Potter är samma man som när han första träffade honom i samband med hans flytt från Getafe.
”Graham är samma person, så även hans kollegor. Idéerna är desamma, likaså energin som de har för att jobba med laget. Detta är ett bra tecken med tanke på hur bra vi spelade med Brighton. Vi gjorde det bra i Brighton. Det är inte samma situaiton nu, men om vi jobbar hårt så tror jag på en bra säsong.”

Nyckeln till framgången handlar inte bara om det som händer på planen utan även det som händer i omklädningsrummet. Lagandan och sammanhållningen menar Cucurella är bra och medger också att hans landsmän verkligen hjälpt honom att komma in i allt kring klubben så fort.
”Det handlar om självförtroende när jag pratar med mina landsmän. Det är bra för mig att prata engelska, men jag tänker lite för mycket då. När jag pratar spanska blir det mera avslappnat. Detta är bra då vi reser så mycket tillsammans och spenderar så mycket tid ihop. Dessa avslappnade stunder uppskattas verkligen.”

Källa: Cheselafc.com

 

Erik Larholm@eriklarholm2022-10-29 10:35:53
Author

Fler artiklar om Chelsea