Martí Cifuentes tar över efter Gareth Ainsworth
Martí Cifuentes tar över QPR

Martí Cifuentes tar över efter Gareth Ainsworth

Sverigebekanting tar över rodret i W12

QPR meddelade under måndagskvällen att man gjort klart med en ny huvudtränare då man hämtar in Martí Cifuentes från Hammarby.

41-åringen coachade Hammarby i Allsvenskan under kvällen och kort efter slutsignalen bekräftade bägge klubbarna flytten.

Cifuentes började sin tränarbana för runt tjugo år sedan då han tränade lokala juniorlag i sitt hemland Spanien. Han hade sedan roller som ungdomstränare hos både Ajax och Millwall innan hans första seniorlag blev Barcelona-baserade Sant Andreu i den spanska tredjeligan 2014 följt av Hospitalet i samma division under säsongen 15/16. 2017 gick flyttlasset till Stockholm och roller som tränare för AIKs reserv- och juniorlag.

Sommaren 2018 tog Cifuentes över ett krisande Sandefjord i norska Elitserien. Trots att han fick laget att spela upp sig kunde han inte ta laget över nedflyttningsstrecket, men tog under 2019 Sandefjord tillbaka upp igen.

I januari 2021 blev det dags att ta över en ny klubb då Cifuentes bytte Norge mot Danmark och Ålborg. Här blev det ett år på posten innan Hammarby lockade tillbaka honom till Sverige. Här vet de flesta av oss hur det har gått. Hammarby kvalificerade sig för spel i Europa under 2022, men har haft det tuffare i år.

Nu blir det alltså QPR som gäller efter att klubben i lördags sade upp samarbetet med Gareth Ainsworth, som bara haft rollen sedan i februari då han ersatte Neil Critchley, som ju var den som tog över efter Beale för ungefär ett år sedan. Enligt rykten var Cifuentes intresserad av att ta över QPR efter Mark Warburton förra sommaren. Valet föll då på Mick Beale, som ju snabbt lämnade för Rangers.

Cifuentes har gjort sig känd som en tränare som låter sitt lag ha mycket boll, något som inte är ovanligt när det gäller spanska tränare. Det återstår att se om han kan få ett gäng britter att kunna spela på det sättet eller om QPR skulle tagit in Neil Warnock som räddningsplanka säsongen ut i stället.

Cifuentes kommer att flyga till London under tisdagen och vi kommer troligen att få lite förändringar i ledarstaben under de kommande veckorna. Sedan tidigare står det klart att även Ainsworths assistent Richard Dobson lämnat klubben.

QPRs nästa match spelas på lördag då man ställs mot bottenkollegan Rotherham på bortaplan i en match där tre poäng är ett måste för att få kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket.

TV: Ur arkivet: Oavgjort mellan QPR och Burnley på Loftus Road
 

Simon Ståål2023-10-30 22:34:00

Fler artiklar om QPR