Matchbetyg: Chelsea FC – Wigan Athletic

På Stamford Bridge tog Chelsea till slut en ganska bekväm seger. Många goda insatser, framförallt offensivt.

Petr Cech – 2
Lika säker som han är i många halvkluriga situationer i första halvlek och emellanåt i andra halvlek, lika fel ute är han på 2-1 målet. Nu kostade det ingenting i slutändan, annat än ett insläppt mål och avsaknaden av den positiva känslan av en hållen nolla.

Cesar Azpilicueta – 4 Dagens Lejon
Dominerar sin högerkant totalt. Har inga, eller väldigt ringa, problem i defensiven och är extremt företagsam offensivt. Två assist och mängder med fina löpningar och inlägg. Bugar och bockar.

Gary Cahill – 2 (ut 87’)
Missar helt offsidefällan vid 2-1 målet och kommunicerar ibland direkt dåligt med Ivanovic vilket leder till ett par nödlösningar. Annars är han stabil, vinner allt på huvudet och merparten av närkamperna.

Branislav Ivanovic – 2
Som resten av sina backkolleger missar han vid målet och har lite problem med framförallt Maloney. Känns tyvärr som Ivanovic gör en av sina sämre säsonger på länge i Chelseas färger. Hoppas på en piggare vår.

Ashley Cole – 3
Ungefär likvärdig med Azpilicueta, men inte lika frejdig offensivt. Tuffar på som ett ånglok upp och ner, alltid spelbar och villig at utmana. Säker, som vanligt, i defensiven.

David Luiz – 4
Har verkligen kommit till sin rätt på det defensiva mittfältet. Får mer boll och är mer delaktig, något som brassen är väldigt angelägen om att vara. Vinner närkamper, b.la vid 1-0. Känns faktiskt som det bästa alternativet på det defensiva mittfältet när inte Mikel är närvarande.

Frank Lampard – 4
Ett par slarviga passningar, men mannen är ett unikum. 4 mål. 4 mål ifrån rekordet. 11 mål den här säsongen. 9 mål de senaste 14 matcherna tyckte jag kommentatorn sa. Kan axla vilken roll som helst med bravur. Är hela tiden med i anfallen, utan att tappa mycket position i defensiven. Känns bättre tillfreds med den klart mer defensiva Luiz bredvid sig istället för Ramires. Sign him up, douchebags!

Ramires – 3
Aktiv på sin mer framskjutna roll. Rörlig, vilket inte minst bevisas med hans jätterusch och avslut vid 1-0. Slår ett par bra inlägg och kombinerar väldigt bra med Azpilicueta under hela matchen. Även om det inte är hans rätta roll, klarar han av den med bravur.

Oscar – 3 (ut 76’)
Finurlig och spelsugen. En sekvens i andra halvlek är talande för brassen under matchen. Omringad av tre Wiganspelare tappar han balansen, men istället för att ta den frisparken han med all säkerhet skulle fått, ställer han sig upp gör en tvåfotare och försöker chippa fram bollen till en framstörtande Ramires. Får välförtjänt en stor applåd från hemmapubliken när han byts ut.

Eden Hazard – 4 (89’)
Hyfsat stabilt med ett mål och en assist i sin comeback från sitt ofrivilliga avbrott. Trixig, rörlig och hela tiden sugen på bollen. Även om Al Habsis ingripande är dåligt så är det ett smart avslut av belgaren längs med marken. Smart passning till Lampard.

Fernando Torres – 3
Torres gör en bra insats. Vinner mycket i luften (!) och gör en fin assist till Ramires. Men. Var är målen? Inte ens med den nya frisyren.

Inhoppare
Juan Mata (in 76’) Marko Marin (in 89’) och Benayoun (in 87’) spelade för kort tid även om Mata och Marin var delaktiga i resultatet på ett positivt sätt.

Rafael Benitez – 3
Bättre balans på laget i jämförelsevis hur det sett ut de senaste matcherna. Känns som om det var prioritet ett under matchen. Hur hans matchcoachning är, eller hur han tänker, när han byter in Benayoun och Marin med så lite tid kvar vet jag inte. Känns som om de borde fått lite mer än 3 minuter.

Domare Mike Dean – 3
Tycker överlag att, sedan Clattenburg bevisade hur usel man kan vara som domare, att nivån höjts i allmänhet i PL och i synnerhet i Chelseas matcher. Idag var inget undantag.

Dagens Stephen Hunt
Det insläppta målet . Vet inte hur länge sedan Chelsea spelade en match med bra offensiv och en prickfri defensiv.

Bäst i Wigan: Shaun Maloney