Liverpool - Chelsea
2 - 1

Matchrapport Liverpool FC vs Chelsea FC
Chelseas enda målskytt för kvällen, Nicolas Jackson

Chelsea fick dessvärre lämna Anfield road och Liverpool utan poäng trots bollövertag och fler målchanser. Laget föll under söndagen med 2-1 mot serieledarna.

Chelsea startade matchen utan avstängda Marc Cucurella och Wesley Fofana. Man tvingades därmed att byta in nya spelare och rotera runt för att få till en skaplig elva. Tillbaks på plan igen var Reece James som fick förtroendet från start. Hans start på höger sida innebär att Malo Gusto flyttades över på vänster sida. In som mittback också Tosin Adarabioyo. Utöver detta valde man att spela med Romeo Lavia från start på bekostnad av Enzo Fernandez.

Bägge lagen var noga med sin defensiv och målchanserna var lätträknade. Det tog nästa 15 minuter innan något av laget skapade någon form av målchans. Nuni Madueke rundade hemmalagets Andy Robertsson i straffområdet, men inlägget efter resulterade tyvärr inte i mål.

Trots en fin inledning av Chelsea med bollövertag och rätt bra kontroll så var det Liverpool som efter knappa halvtimman spelad tog ledningen med 1-0 efter ett straffmål av Mohammed Salah. Levi Colwill orsakade straffen då han sparkade omkull Jones.

Liverpool hotade med fler och fler omställningar allt eftersom medan Chelsea försökte att dyrka upp ett för dagens fokuserat hemmaförsvar. Chelseas kanske hetaste chans i den första halvleken stod Nicolas Jackson för när han på pass från Moises Caisedo i fart sköt mot första stolpen. Nära, men inte innanför stolparna. Nästan lika farligt var det I slutet av halvleken när Cole Palmer i staffområdet sköt strax över målet, passen kom från Madueke.

Innan halvleken var slut så hann domaren titta på ännu en potentiell straff för hemmalaget. Denna gång friades Chelsea via VAR. Rätt!

I halvtid passade Chelsea på att byta in Pedro Neto. Han ersatte Jadon Sancho som under den första halvleken varit skapligt blek. Neto bitvis pigg i matchens andra halva, vi fick se fler saker från hans sida än vad vi fick från Sancho i den första.

Nästan direkt efter att andra halvlek startat så gjorde Nicolas Jackson mål. Fint framspelad av Caicedo sprang han perfekt i djupet och placerade in 1-1.

Lyckan för Chelsea blev kortvarig då Salah med ett fint inlägg hittade Jones på djupet. Ett dåligt försök till att ställa Liverpool offside gjorde att Jones fick en fri chans med Chelseas bollmotare Sanchez. 2-1 till hemmalaget ett faktum.

Chelsea bytte direkt efter detta tre spelare. In med Enzo, Renato Veiga och Benoit Badiashile. Ut med James, Lavia och Tosin.

Matchen mattades en aning, Liverpool litade mera och mera på sitt starka försvar och förlitade sig på omställningar. Chelsea skapade en del möjligheter, men man var inte tillräckligt vassa i de avgörande lägena. Nkunku kom in, men inte heller han lyckades trycka in något ytterligare Chelsea-mål.

Palmer hade en frispark i bra läget, Nkunku sånär målskytta på inlägg mot bortre stolpen och Viega hade en farlig chans via nick. Chanserna fanns, men målen kom inte.

Statistik
Liverpool (4-2-3-1): Kelleher; Alexander-Arnold (Gomez 81), Konate, Van Dijk, Robertson; Gravenberch, Jones (Mac Allister 81); Salah, Szoboszlai, Gakpo (Diaz 65); Jota (Nunez 30)
Varningar: Szoboszlai 45+8, Nunez 69, Konate 80

Chelsea (4-2-3-1): Sanchez; James (c) (Veiga 52), Tosin (Badiashile 52), Colwill, Gusto; Caicedo, Lavia (Enzo 52); Madueke (Nkunku 76), Palmer, Sancho; Jackson
Varningar: Tosin 7, Jackson 28, Veiga 78

Bollinnehav och målchanser Liverpool: 43% & 8
Bollinnehav och målchanser Chelsea: 57% & 12