2023-12-16 16:00

Swansea - Middlesbrough
1 - 2

Seger för Boro efter udda avgörandet

En mycket intetsägande affär i Wales slutade i en välbehövlig vinst för Boro med 2-1 och en ovanlig företeelse på slutet.

Middlesbrough var inför dagens match fortfarande tungt skadedrabbade och saknade en handfull bärande spelare. Med tre vinster bakom sig var det dock inte lägligt att se Swansea som motstånd värdigt en läggmatch, utan man fick på typiskt Boro-vis göra så gott man kunde med det man hade för att försöka bryta den negativa trenden.

Hemmalaget började matchen väl, och hade i den första halvleken oftast övertaget över gästerna. Det var även Swansea som hade flest vassa chanser under denna halvlek, men när den gick mot sitt slut och det fortfarande stod 0-0 kändes det inte som om mycket mer skulle ske innan pausen. Då lyckades dock Middlesbrough plötsligt göra mål i den 43:e minuten genom Sam Greenwood som blev framspelad i samband med målet av Matt Crooks

Boro tog över taktpinnen i den andra halvlekens början, men det blev återigen det taktpinnslösa laget som lyckades göra mål då Swansea kvitterade genom Jamal Lowe precis innan en timme av matchen hade avverkats.

I matchens slutskede skedde sedan det otänkbara. Nej, inte att Swanseas målvakt plockade upp en hemåtpass som resulterade i Boros första indirekta frispark sedan säsongen 18/19, en indirekt frispark som dessutom resulterade i det vinnande målet, utan det otänkbara var att Boromålvakten Seny Dieng en stund senare gick av skadad. Mitt i Middlesbroughs till synes oändliga skadekris blev nu vår enda dugliga målvakt skadad. Det är dock oklart hur länge han kommer att vara otillgänglig för spel. När Dieng byttes ut fick i alla fall den australiensiska målvakten Tom Glover göra sin ligadebut för Boro. Han fick dessutom rycka ut under tillägstidens nervkittlande minuter då han blev tvungen att fånga ett inlägg från Swansea-håll.

Förresten så var ju det indirekta frisparksmålet i den 76:e minuten rätt snyggt också. Runt fem meter från mål placerade sig Sam Silvera och Morgan Rogers. Den sistnämnda av de två rullade bollen ett par decimeter till Silvera som mot alla oddsen gjorde så att bollen slank längs med marken och mellan alla Swansea-ben som stod i vägen.

I nästa match väntar en av Boros viktigare matcher på senare år; kvartsfinalen i ligacupen mot League One-motståndet i form av Port Vale. Vinst i den matchen skulle föra Teessidelaget en enda match ifrån en storartad final på Wembley.