Lagbanner
Chuba Akpom lämnar Middlesbrough
Chuba Akpom var älskad på Teesside

Chuba Akpom lämnar Middlesbrough

Förra säsongens skyttekung i Championship, Chuba Akpom, är nu klar för att lämna klubben.

Så tidigt som i början av juni började det spridas rykten om att Akpom var intresserad av en flytt till en annan klubb. Först, för runt två månader sen,  ryktades franska Lens som en huvudkandidat. Lens uppges ha lagt ett bud på anfallaren värt över 100 miljoner kronor i veckan, men av någon anledning så föll dealen ihop under dagarna. Franska tidningen Foot Mercato meddelade idag, den 13 augusti, att Akpom och Middlesbrough hade nått en överenskommelse med Lens, men att fransmännen plötsligt dragit sig ur affären av okända orsaker. Även Sheffield United sades vara toppkandidater för att värva Akpom. 

Istället står det nu klart att Chuba Akpom ska bege sig till Amsterdam. Under dagen ska den engelskfödda nigerianen ha kommit överens med Ajax om en övergång. Övergångssumman sägs ligga runt omkring 12 miljoner pund (164 miljoner SEK). Dock är inget ännu helt officiellt. 

När Chuba Akpom kom tillbaka till Teesside från lånet i Grekland hos PAOK hade han inte ens ett tröjnummer hos Middlesbrough. När den dåtida tränaren Chris Wilder hade brist på anfallande pjäser fick Akpom hoppa in i laget, med nummer 29 på ryggen. Akpom började säsongen rätt krassligt, men så gjorde även hela laget under Chris Wilder. När Michael Carrick tog över rodret var resten historia. Mannen med 29 på ryggen kom att göra 29 mål under förra säsongen, mer än någon annan i en Middlesbrough-tröja har gjort sedan 90-talet. I en intervju efter en match mot Hull City i våras kommenterade en leende Akpom att ”Carrick är den tränaren jag alltid har drömt om att få spela under.” 

Från att ha gått till att vara nästan helt okänd, till att bli en av Middlesbroughs största legender i modern tid (det finns väldigt få sådana), är vad som lättast summerar Chubas tid på Teesside. 

Redaktionen önskar Chuba all lycka till i Nederländerna och Ajax. 

Viktor Kristensson2023-08-13 22:34:00
Author

Fler artiklar om Middlesbrough