2023-12-26 16:00

Rotherham - Middlesbrough

Förlust på Boxing Day för Boro

Det blev inte den sortens Boxing Day Middlesbrough hade hoppats på efter en snöplig insats mot seriens sämsta lag.

Det finns inte mycket att säga om matchen förutom att Middlesbrough förmodligen förtjänade att vinna. Middlesbrough vann matchen i statistik, med 11-0 i hörnor och 71-29 i bollinnehav. Dessutom landade Boros expected goals på 1,17, jämfört med Rotherhams 0,07. Men det var Rotherham som vann matchen i fotboll då Middlesbrough aldrig lyckades förvända sitt spelmässiga övertag till något sorts mål. Samtidigt visade sig svenske Viktor Johansson stabil i Rotherhamkassen och tillät inga av Boros bollar att passera förbi honom.

I den 63:e minuten borde Boro ha tilldelats en straff, efter att Alex Bangura revs ned i straffområdet. Domaren, Andrew Kitchen, verkade dock helt ointresserad och lät spelet gå vidare. Rotherhams och matchens enda mål kom tio minuter senare. The Miller’s, Cohen Bramall, slog till bollen i syftet att utfärda ett inlägg, men han fick en felträff och råkade skjuta bollen rakt in i mål och ovanför den överrumplade Tom Glover.

Det här var Rotherhams första vinst på tolv matcher eller två månader, och det var också första gången Rotherham hade vunnit två raka matcher mot Middlesbrough sedan 50-talet. Inför dagens omgång hade Middlesbrough chansen att gå upp på en sjätteplats, men tappade efter idag istället två placeringar för att lägga sig på fjortonde plats i tabellen. Förra veckan slog Boro West Bromwich, men idag förlorade man tungt mot Rotherham, vilket kan vara indikativt på en ny negativ trend för Teessidelaget; när den här artikeln skrivs har Boro endast lyckats att ta totalt 2 poäng mot de 6 sämst placerade lagen i serien, alltså: Rotherham, Sheffield Wednesday, QPR, Huddersfield, Stoke och Millwall. Det är verkligen underbetyg för ett lag som har för avsikt att kämpa om uppflyttning till Premier League.