Lagbanner
Går Michael Carrick till West Ham?
Frågan på många Borosupportrars läppar: Kommer Michael Carrick att överge oss?

Går Michael Carrick till West Ham?

West Ham United befinner sig i en tuff period, och har ögonen på The Championship i letandet efter en ny tränare ifall David Moyes får sparken.

I vad som har varit en tuff säsong för West Ham, har The Hammers börjat förlora förtroendet för sin tränare David Moyes. West Ham ligger för tillfället fjärde sist i Premier League, en plats ovanför nedflyttningsstrecket och endast två poäng från sista plats. 

På andra sidan landet, i en division lägre, har Michael Carrick fullständigt omvandlat Middlesbrough från en klubb som såg ut att i år kunna hamna i en nedflyttningstrid, till att tävla om en automatisk uppflyttningsplats till Premier League. Carricks jobb med klubben har uppmärksammats av media och fotbollsfans runt om i världen, och inte minst av West Hams styrelse, som tror att Carrick skulle kunna rädda dem från en nedflyttningstrid. The Times rapporterade tidigare i veckan att London-klubben är intresserade av att komma i kontakt med Boro för att diskutera en potentiell flytt för Carrick till West Ham. 

Michael Carrick, som startade sin fotbollskarriär i West Ham, och spelade under Moyes i Manchester United, fick svara på frågor angående ämnet under en presskonferens inför Middlesbroughs match mot Swansea i helgen. Under konferensen medgav Carrick sin forna historia med West Ham, och uttryckte sin respekt för David Moyes. “Jag spelade för honom, och det är väldigt orättvist för mig att kommentera,” sade Borotränaren. Till många Middlesbroughsupportrars lättnad fortsatte dock Carrick med att säga hur “glad (han) är att vara här, och varför vore jag inte det?” Vidare sade han: “Jag ser fram emot ett spännande slut på säsongen, med en fantastisk grupp av spelare. Jag älskar helt enkelt att vara här i Middlesbrough.” Trots att inget ännu är hugget i sten, kunde Carricks svar lindra mycket spänning bland folket på Teesside, som nervöst inväntade hans svar efter att informationen om den möjliga flytten läcktes av pressen. 


Chirs Wilder var inte lika rakt på sak som Michael Carrick.

Middlesbroughs supportrar hade all rätt att känna sig oroliga över den röriga tränarsituationen. Tidigare den här säsongen dök många transferlänkar upp bland pressen för Chris Wilder, som ledde Boro tidigare den här säsongen. Efter att Scott Parker fick sparken från Bournemouth var Chris Wilder en av favoriterna att ta över jobbet. Samtidigt var han även en av favoriterna att ta över rollen som Burnleys huvudtränare. När Wilder ifrågasattes av media om hans framtid med Middlesbrough gav han aldrig tydliga svar om hans intentioner, till många Middlesbroughsupportrars frustration. Till skillnad från Wilder, verkar det lyckligtvis som om Michael Carrick tänker stanna i Middlesbrough, i alla fall till slutet av säsongen. Om Boro tar sig upp till Premier League i år, kommer chanserna för Carrick att stanna dessutom synnerligen öka.  

Viktor Kristensson2023-03-14 00:21:00

Fler artiklar om Middlesbrough