Lagbanner
Mållöst i första semifinalen för Middlesbrough

Mållöst i första semifinalen för Middlesbrough

Den första matchen i dubbelmötet mellan Middlesbrough och Coventry slutade 0-0. Nu återvänder mötet till Teesside där Boro ses som favoriter.

Trots att The Championships två bästa målskyttar i Chuba Akpom och Viktor Gyökeres möttes i gårdagens semifinal slutade matchen mållöst. Boros
Akpom kom närmast mål, när han i den första halvleken lobbade bollen i ribban. Coventrys största hot, Gyökeres, lyckades inte penetrera Middlesbroughs defensiv, och såg stundtals mycket irriterad ut över bristen på skapade målchanser från sig själv och sitt lag. 

Ett mållöst läge passar inför dubbelmötets andra match bäst för Boro. Den spelas nämligen på The Riverside, Middlesbroughs hemmaplan, där laget har varit nästan helt ostoppbara under Michael Carrick. Underliggande statistik tyder även på att 0-0 i inledande möten i play off har gynnat hemmalaget de senaste åren. Sen 2014 har fem inledande semifinaler slutat 0-0 i den första matchen, och fyra av de fem gångerna vann laget som spelade på hemmaplan i den andra matchen. 

I den andra semifinalen spelar Sunderland och Luton. Den första matchen på Stadium of Light slutade 2-1 i Sunderlands favör. 

Viktor Kristensson2023-05-15 16:57:07
Author

Fler artiklar om Middlesbrough