Middlesbrough är tillbaka - Watford - Boro: 2-3
Styrkekramar och tre poäng!

Trots att Middlesbrough ligger fjärde sist efter dagens vinst mot Watford på Vicarage Road så kan nog ingen undgå hur jäkla bra det känns att vara Boro. I alla fall just nu.

Efter Middlesbroughs två senaste vinster mot Southampton och Bradford kände sig de flesta rödvita supportrar bättre än någonsin den här veckan. Även om moralen var hög återstod det trots allt en del skepsis gentemot lördagsmatchen mot Watford. Till skillnad från tidigare matcher, kändes det dock som om Boro faktiskt hade en god chans att komma segrande ur striden med hjortarna.

En snabb googlesökning indikerar att det är svensk jaktsäsong mellan första augusti och 29 februari. Kanske var det liknande förhållanden i Hertfordshire, eftersom Boro bjöd på hjortslakt i matchens tolv inledande minuter. Två rappa mål från australiensaren Riley McGree satt som ett spjut i målkassen. Boro kändes ostoppbara, men endast i sju minuter till, för då återuppstod hjortarna och reducerade till 1-2 genom Vakon Bayo.

Hjortarna, som egentligen har smeknamnet “getingarna”, stack verkligen hål på Boros ballong i och med reduceringen. Ett till dess självsäkert Middlesbrough kändes nu jätteskakiga och rent sagt möra i benen så fort Watford bjöd till anfall. Middlesbroughs ledning varade således inte jättelänge, och tidigt in på den andra halvleken kvitterade Watford till 2-2 genom Wesley Hoedt, inte kort efter att svenskbekanta Mileta Rajovic byttes ut. Det hela kändes mycket oroligt ur ett Boro-perspektiv, men den oron behövde inte vara så himla länge. I den 62:e minuten kunde Middlesbrough-produkten Josh Coburn sätta 3-2 efter en vacker framspelning av Matt Crooks. Crooks, som var en av matchens bästa spelare, kunde tillsammans med Coburn lugna de ditresta supportrarnas nerver.

Efter ett par briljanta räddningar från Seny Dieng i Boro-kassen stod alltjämt matchen fortfarande 3-2 i Middlesbroughs favör när domaren Oliver Langford blåste av matchen. Michael Carricks mannar har nu vunnit tre raka matcher för första gången sedan Februari och har med sig ett mycket gott självförtroende inför nästkommande match mot Cardiff. Tabelläget dikterar att Boro fortfarande befinner sig fjärde sist på åtta inspelade poäng, men dock bara åtta poäng från en play off-plats.