2023-09-16 16:00

Blackburn - Middlesbrough
2 - 1

Middlesbrough återigen utan vinst

The Championship var i helgen tillbaka efter landslagsuppehållet, men så var även samma gamla Boro. Matchen borta mot Blackburn Rovers slutade i förlust för the Teessiders och man börjar få slut på vis att namnsätta dessa förlustbetingade artiklar.

Då man inför den här matchen låg sist i tabellen med endast en inspelad poäng på fem matcher sågs dagens möte mot Blackburn som en cupfinal, likt de resterande 41 omgångarna av serien. Tyvärr lyckades inte Middlesbrough vinna idag heller, och inte ens en poäng fick man med sig.

Matchen inleddes uselt av Middlesbrough och det rödklädda laget såg stundtals omotiverade ut. Detta tillät Blackburns Sammy Szmodics att göra 1-0 i matchens 31:a spelminut. Apropå målet var det trots omständigheterna ett väldigt vackert sådant. Vackert på så sätt att man nästan fällde en tår. Det var nämligen så att alla runt om på stadion applåderade under matchens 30:e minut för att hedra deras tidigare utropare som tragiskt nog avled vid endast 30 års ålder. Som en blixt från klar himmel, mitt under alla applåder, gjorde Blackburn helt plötsligt mål. Trots att det gjorde ont sportsligt, fanns det något magiskt runt det hela. Första halvlek slutade 1-0 till Blackburn, och stämningen på arenan var tämligen god ifall man inte var klädd i rött.

Nästan direkt när andra halvlek blåstes igång befann sig Boro återigen i ett prekärt läge. I den 49:e minuten gjorde Sammy Szmodics ännu ett mål, och det stod 2-0 till Rovers. Middlesbrough spelade betydligt bättre under andra halvlek, och lyckades komma till ett par farliga chanser. En av chanserna ledde till och med till ett Boro-mål, se där!  Dock borde målet egentligen inte ha godkänts. Matt Crooks, som i 55:e minuten gjorde målet, stod i själva verket två meter offside. Detta såg inte linjedomaren på något vis, och målet stod kvar. Boro lyckades dock aldrig kvittera, och i verkligheten var det Blackburn som borde gjort fler mål. Boros nyvärvade målvakt, Seny Dieng, stod väldigt stabilt mellan stolparna och gjorde ett flertal superhjälte-räddningar. Utan honom hade matchen slutat på ett ännu mer förnedrande vis för Boro. Det blev till slut 2-1 för hemmalaget Blackburn Rovers.

Middlesbrough ligger nu som sagt  fortfarande sist i tabellen på en inspelad poäng på sex matcher. Härnäst på cupfinal-schemat står Sheffield Wednesday på tur. Wednesday, som har haft en ännu mer bedrövlig start än Boro, är ett lag som Michael Carricks mannskap måste slå för att så snart som möjligt ta sig ur nedflyttningstriden. En av 41 cupfinaler avklarade, nu återstår bara 40 stycken till.