Middlesbrough föll tungt mot Neil Warnocks Huddersfield
Neil Warnock kunde säkerligen nöja sig med resultatet, då hans tid hos Middlesbrough slutade bittert.

Det blev en deppig natt för Middlesbrough i Yorkshire när man förlorade med 2-4 mot Huddersfield Town. Drömmen om andraplatsen känns så god som krossad.

Idag, på lördag, denna första april, anlände Middlesbrough till Huddersfield och The John Smith Stadium, och trots att det var den första april blev det inget roligt resultat för Michael Carricks mannar. Det är inte omöjligt att hävda att det hela kändes som ett enda stort första-aprilskämt. Matchen slutade 4-2 i Huddersfields favör.

Inför matchen låg Huddersfield tredje sist i ligan, och är i mångt och mycket indragna i nedflyttningstsriden till League One, den engelska tredjedivisionen. För att hjälpa dem att inte bli degraderade anlitade man Neil Warnock för ett par veckor sedan. Neil Warnock, som en säsong tidigare faktiskt var Middlesbroughs tränare, ledde sitt Huddersfield till en vinst mot Millwall innan det internationella uppehållet, och laget hoppades kunna replikera den insatsen mot  Middlesbrough idag. Middlesbrough var inställda på den här matchen med tre poäng i bakhuvudet, då en vinst vore nödvändig för att kunna komma ikapp Sheffield United på andraplatsen.

I den första halvleken kontrollerade Boro matchen i stort, och kunde ta ledningen genom ett mål från finländaren Marcus Forss i den 43:e minuten. Innan detta hade Middlesbrough ett flertal andra målchanser, men Huddersfields totaldefensiva spelstil förhindrade Boro att från göra mer än ett mål. Middlesbroughspelarna gick in i omklädningsrummet med en stor belåtenhet osande från deras leenden, ett sorts osande som tog sig upp och smittade de ditresta supportrarna på läktaren. Det kändes vid det här laget omöjligt för Middlesbrough att komma hem utan tre poäng.

I den andra halvleken tog det dock endast 22 sekunder för Huddersfield att kvittera. Direkt efter avspark kunde Huddersfieldbacken Josh Ruffles springa förbi hela Boros försvar och skicka bollen förbi Zack Steffen och in i Middlesbroughs kasse. Det verkade som om den andra halvleken inte ens hade börjat, när Josh Koromo åtta minuter senare kunde göra 2-1 till Huddersfield. Middlesbrough har återhämtat sig från värre resultat, tänkte nog många, men innan de flesta ens hann tänka klart den tanken, var det återigen mål för Huddersfield, och 3-1 sammanlagt. Målet kom på en hörna, och Matty Pearson stod för målet. När det återstod 25 minuter kvar att spela fick Huddersfield målfeber igen, och botade denna genom att göra åter ett mål genom Pearson. Det oset, som tidigare spritt sig runt Middlesbroughs supportar på stadion, luktade nu bränt, och förde med sig grimascher snarare än leenden. I den 74:e minuten tändes dock hoppet på i alla fall en räddad poäng för Middlesbrough, då Chuba Akpom fick nicka in bollen för 2-4. Det var hans 25:e mål för säsongen. Detta kom precis efter en situation där bollen var i mål för Boro, men dömdes bort av domaren. Men när klockan rann ner, slog Huddersfield av på takten och gick djupt ner i sitt försvar och tillät inte Boro att göra fler mål. 2-4 slutade det till slut på John Smith Stadium. Neil Warnock har nu vunnit 11 matcher mot Middlesbrough som tränare, och förlorat två.

I andra liganyheter så vann Sheffield United borta mot Norwich City på Carrow Road. Detta betyder att The Blades nu ligger sex poäng före Middlesbrough, och andraplatsen känns längre bort än någonsin för Middlesbrough. Luton Town vann sitt derby mot ärkerivalen Watford och är nu på lika många poäng som Middlesbrough (67 vardera), men Boro behåller tredjeplatsen då de har en bättre målskillnad (+25 till skillnad från Lutons +13). I någorlunda gladare nyheter så förlorade som sagt Norwich, vilket innebär att Middlesbrough nu är 10 poäng ifrån sjundeplats, och det går visst att säga att  Boro kan känna sig rätt trygga med minst en topp-6 placering i år.

Nästa motståndare för Middlesbrough är ligaledarna Burnley, som kommer på besök hos The Riverside på Teesside. Stadion förväntas vara fullspäckad, och Burnley har sålt slut på sina tilldelade bortabiljetter. Det kan bli ett riktigt fotbollskalas för antingen Boro eller Burnley, för om Burnley vinner, och Luton Town förlorar sin match, är Burnley säkra för uppflyttning till The Premier League. Middlesbrough och Michael Carrick kommer förhoppningsvis göra sitt bästa för att fördröja Burnleys firande.