Middlesbrough - Hull City
1 - 2

Middlesbrough förlorar tredje raka

I en viktig match som inte riktigt fick förloras blev Boro trots allt “mauled by the Tigers.”

Efter förlusten mot Ipswich Town var nu Isaiah Jones och Anfernee Dijksteel tillbaka från sina avstängningar och pånytt i Boros startelva. Middlesbrough, likt Hull, hade två raka förluster inför kvällens match och var i stort behov av en vinst för att börja komma ikapp lagen som kämpar om play off-platserna. Avståndet till sjätteplacerade Sunderland skulle efter dagens insats dock varken minska eller öka.

Matchen började väl för hemmalaget som lyckades väcka the Riverside till liv efter endast sex spelade minuter. Emanuel Latte Lath var den som kunde hitta nätet för Boro. Lath leder nu Boros interna skytteliga och har blivit lite av en målmaskin för Teessidelaget, om man nu kan kalla en maskin som har producerat sju mål på arton matcher vid ett sådant namn. Första halvlek slutade sedan med endast Laths mål på poängtavlan.

I den 69:e minuten kvitterade Hull genom Rory Delap. Det var ett mål som verkligen inte borde släppas in på den här nivån av elitfotboll, med tanke på att Delap blev lämnad helt ensam i straffområdet och hade så mycket tid på sig att nicka in bollen att han med råge hade haft tid att lämna spelplanen, köpa sig en parmo i en av stadions kiosker och sedan komma tillbaka och avsluta sekvensen genom ett mål. Det får bara inte ske.

Ett par minuter senare borde Boro ha gjort matchens andra ledningsmål. Bollen föll rakt framför Matt Crooks och Sam Greenwoods fötter inför ett nästan öppet mål, men Cityspelare och målvakten Ryan Allsopp lyckades i sista stund slänga sig på bollen likt två rugbyspelare med blodad tand och förhindrade det rödklädda laget från att återta ledningen.

Det var istället Hull som lyckades hitta ledningsmålet då de kunde kapitalisera på ett rätt slarvigt försvarsspel av Middlesbrough i den 82:e minuten. Oznan Tufan tilläts enkelt rulla bollen i mål och göra 2-1 till bortalaget.

I den 95:e och sista minuten fick Boro en hörna varpå de lyckades producera en liknande rugbychans igen, men denna gången stod Allsopp heroiskt för tre paradräddningar på mållinjen och matchen slutade med med en uddamålsförlust för hemmaleget.

Kan man gå vidare från det här?
Boro har i och med dagens förlust mot Hull förlorat två hemmamatcher på raken för första gången sedan april 2022 och är nu inne på en trefaldig förlustsvit. Sex poäng skilde Sunderland och Boro inför matchen, men sex poängs skillnad kvarstår även nu och det är i och för sig kanske inte ett fullkomligt obestigligt berg, men om förlusterna fortsätter radas upp på detta vis kan drömmen om uppflyttning snabbt överskrida oöverkomliga höjder. Många kritiserade efter dagens förlust även Michael Carricks byten, och visst kom de kanske inte helt lägligt med tanke på att Boros första byte kom åtta minuter efter Hulls kvittering. Det får bli något som Carrick måste finslipa.

I nästa omgång väntar en utlandsresa till Wales och ett svajigt Swansea City. En förlust i Wales kan inte helt otänkbart sätta Boro 9 poäng- och väldigt långt från sjätteplatsen.