Lagbanner
Middlesbrough gör sommarens första värvning
Alex Gilbert i matchen mot AIK i vintras.

Middlesbrough gör sommarens första värvning

Det har varit någorlunda tyst på Teesside de senaste veckorna, inte minst när det gäller transfernyheter. I veckan kunde Boro dock presentera sommarfönstrets första värvning, anfallaren Alex Gilbert.

Alex Gilbert kommer inför flytten till Boro från Brentfords utvecklingslag, det så kallade Brentford B. I svenska ögon är de på senare tid mer kända efter matcher mot såväl AIK som Elfsborg och Halmstad. I matcherna mot AIK (1-1) och Elfsborg (1-4) var det B-lagets kapten, Gilbert, som gjorde de enda två målen. 

Under säsongen 22/23 utseddes Gilbert till säsongens spelare i Brentford B, då han nätade hela sexton gånger och gjorde åtta assist. Under Gilberts ledarskap lyckades hans lag även lyfta ”Premier League Cup”-bucklan (en turnering för engelska U-21 lag).

Brentford B:s huvudtränare kommenterade Alex Gilberts flytt och tid i Brentford på detta vis: ”Alex har varit en fantastisk spelare för oss som utvecklingslag, och han har varit en riktig nyckel för gruppens sammanhållning. Han spenderade en del tid utlånad till Swindon, och när han kom tillbaka till oss så utvecklades han till en kapten som ledde laget på och utanför planen.”

Gilbert såg ut att vara nöjd med sitt nya klubbval under veckans presskonferens, då han menade att Michael Carrick hjälpte honom att se klarhet i sitt beslutsfattande. ”När jag talade med Michael Carrick så förklarade han för mig hur han ser mig spela och passa in i laget, och hur han vill utveckla mitt spelande. Det var en väldigt positiv och viktig beståndsdel i mitt beslut att ansluta till Middlesbrough”, sade Gilber under presskonferensen. 

Det är vidare oklart om Gilbert kommer få en roll i laget direkt, eller om han placeras in i Boros egna ungdomslag. 
 

Viktor Kristensson2023-07-06 11:23:00
Author

Fler artiklar om Middlesbrough