Middlesbrough - Preston
4 - 0

Middlesbrough krossar Preston med 4-0
Chuba Akpom utökar sin ledning i skytteligan

Middlesbrough gästades idag av Preston North End, och stod för ett ordentligt målkalas. Det bjöds på fyra mål av kalasvärdarna Chuba Akpom, Cameron Archer och Marcus Forss.

Dagens match var en helt vanlig lördagsmatch för Middlesbrough, men för Preston var det inte vilken match som helst. Prestonfansen firade nämligen något som kallas för “Gentry Day.” Detta är en högtid organiserad av Prestons supportrar där de en dag om året klär sig i plommonstop och kostym för att hylla nära och kära som har gått bort under det senaste året. Prestons officiella poliskonto på twitter upplyste Middlesbroughbefolkningen om detta, och yrkade om att man inte skulle bli överraskad av att se ett flertal personer med plommonstop på sig i stan.

Prestonpolisens meddelande till Borofansen

Bortsett Gentry Day, så hade Preston North End inte mycket att fira idag, då de nästan blev helt överkörda av ligatrean Middlesbrough. Det hela började i den 23:e minuten, då ett stökigt framspel av Cameron Archer nådde Chuba Akpom som relativt enkelt kunde göra mål. Endast ett par minuter senare såg det ut att bli 2-0 för Middlesbrough, då ett Boroanfall inlett av Marcus Forss inte riktigt nås av Cameron Archer, men ändå går till Prestonförsvararen Freddie Goodman som försöker rensa men istället skjuter rakt på mål. Detta tvingade målvakten Freddie Woodman till en nervig aktion, för att förhindra en utökning för Boro. Några minuter efter det fick faktiskt Boros supportrar något att oroa sig för, nämnligen skyttekungen Chuba Akpom. Efter en kollision med en Prestonspelare föll Akpom oturligt på sin vänstra arm, och han sågs gå omkring och hålla om den skadade armen i ett par minuter. Även om det här är fotboll, och inte handboll, blev nästan alla Teessiders bekymrade, då det är svårt att spela fotboll med en bruten arm. Som tur nog verkade det inte så allvarligt, och Akpom kunde fortsätta spela som vanligt några minuter efter företeelsen. Middlesbrough fortsatte att ta kontroll när klockan gick mot slutet av andra halvlek, och flyttade omkring bollen och Preston från långsida till långsida i hoppet om att hitta en öppning. Inget mer mål kom dock, och första halvlek slutade 1-0 till Middlesbrough.

I början av andra halvlek öppnades himlen upp, och det började ösregna över planen och Middlesbrough. Detta påverkade så klart inte spelarna enormt mycket, men den stillastående Borotränaren Michael Carrick och hans anteckningsblock blev dyngsura, då han valde att fortsätta leda sitt lag från sidlinjen istället för att gömma sig i spelarbänken. Nog dyngsur var han, men förmodligen var han rätt glad över sitt lags prestation, för endast fem minuter in i halvleken blev det 2-0 till Middlesbrough tack vare Cameron Archer. Målet kom på en kontring för Boro efter att Preston oturligt tappade bollen, det kom även i god tid för Archer, då det var hans första mål på the Riverside. Nio minuter senare var det Archer som låg i framkanten igen, då han med ett kraftfullt skott gjorde 3-0 för Boro. Med en halvtimme kvar att spela, var Middlesbrough fyllda med självförtroende, och spelade likt Barcelona under sina guldår. Samtidigt som Middlesbrough för bollen, hör man klacken skandera “We’re going up”, något som Boro, med den här vackra fotbollen, har god chans att göra. Det var inte bara utespelarena som förtjänade beröm, för i den 71:a minuten var Thomas Cannon jättenära på att göra ett nickmål, men Boromålvakten Zack Steffen sträckte på sig allt vad han kunde för att med fingertopparna hålla bollen ute ur mål. I matchens slutskede får Prestonförsvararen Bambo Diaby sitt andra gula kort för dagen, efter att ha rivit ner Chuba Akpom precis utanför straffområdet. Alex Mowatt tog frisparken och kom väldigt nära målnätet, men sköt i ribban. I den 95:e minuten skulle även finländaren Marcus Forss hitta målet, och satte 4-0 till Boro.

Det här var Middlesbroughs åttonde vinst på nio raka hemmamatcher. Under dessa nio matcher har Boro endast släppt in fyra mål och gjort 25 stycken, vilket är ett snitt på 2,8 gjorda mål per match, och 0,16 insläppta per match. Middlesbroughs fantastiska målform har gjort att de inte bara har kommit ikapp, utan även övertagit Sheffield United när det gäller målskillnad, +25 till United och +27 till Boro. Just målskillnaden kan komma att bli väldigt viktig i striden om andraplatsen, men viktigast är att nå Sheffield poängmässigt. Just nu ligger Boro endast tre poäng bakom The Blades, och eftersom Sheffield inte spelade idag har de dock en match mindre spelad.

Marcus Forss är en av de Borospelarna som kallats till sitt landslag.

Middlesbrough, och en stor del av den europeiska fotbollen går nu in i ett två veckors långt internationellt uppehåll, vilket betyder att Middlesbroughs nästa match först spelas första april, samma dag som den Allsvenska premiären. De Middlesbroughspelare som har kallats till sina landslags respektive samlingar är: Zack Steffen till USAs landslag, Riley McGree till Australien, Marcus Forss till Finland, Paddy McNair till Nordirland och Anfernee Dijksteel till Surinam.