Middlesbrough - Hull City
3 - 1

Middlesbrough vann mot Hull City
Middlesbrough är tillbaka i toppform

Middlesbrough gästades idag av Hull City och vann med 3-1, trots en svajig första halvlek.

Middlesbrough har sedan länge kunnat säga adjö till andraplatsen, då Sheffield United har upplevt en nyfunnen formkurva på den senaste tiden, samtidigt som Boro har tappat poäng. Medans en playoff-plats nästintill är garanterad för Boro så kan motivationsnivån upplevas ge någorlunda stort negativt avtryck på spelförandet på den sista tiden. Trots rätt lite att spela för, lyckades dock Middlesbrough vinna med 5-1 mot Norwich förra veckan, och det var inte vilket Norwich som helst, utan ett Norwich som kämpade hårt för en slutspelsplats. I kvällens match mot Hull City ville Middlesbrough upprepa bravaden.

En någorlunda svag defensiv insats av Middlesbrough i första halvlek föranledde ett sent mål för Hull City i den 41:e minuten. Detta betyder att Boro återigen inte kan hålla nollan i en match, det är en trend som under de tretton senaste matcherna endast har brutits två gånger. Trots 0-1 i första halvlek var det Middlesbrough som skapade flest chanser, men de lyckades aldrig få ett ordentligt skott på mål.

I början av andra halvlek klev Marcus Forss och Tommy Smith av planen, och Isaiah Jones samt Anfernee Dijksteel ersatte dem. Middlesbrough gick till anfall direkt, och Jones verkade pigg, efter att inte ha fått så värst mycket speltid på sistone. I samma veva, gjorde Reading ett ledningsmål mål hemma mot tredjeplacerade Luton Town, det var nu perfekt läge för Middlesbrough att knipa ett par mål för att komma ikapp Luton igen. Efter flera försök kunde Middlesbrough i den 55:e minuten äntligen göra mål genom tonåringen Hayden Hackney. En kontringsartad passning från Chuba Akpom till Isaiah Jones ledde till en vacker assist för Hackney! Bara ett par sekunder senare kunde bågskytten, Cameron Archer skicka in 2-1 för Middlesbrough, efter att Hull City’s försvar stod och sov.  Kort därefter var det dags för Championships skyttekung att kliva fram, och på ett spektakulärt vis. Chuba Akpom fick bollen vid sina fötter, och kunde helt ensam vända sin kropp 180 grader för att på första tillslaget skicka bollen i bortre hörnet, minst sagt världsklass! Akpoms mål innebar även ett nytt Championship-rekord, då han nu har gjort mål i nio raka hemmamatcher.

Med en halvtimme kvar att spela började Middlesbrough nu verkligen ånga på som tåget. Den meningen skrev jag medan jag såg på matchen, men egentligen saktade matchen ner direkt efter att jag skrev det. Middlesbrough verkade nöjda med resultatet vid det här laget. På tal om resultat, så lyckades Luton Town göra ett kvitteringsmål mot Reading i matchens slutskede, och knep därmed tillbaka tredjeplatsen från Middlesbrough. Nästa match i spelschemat för Boro är mot de tidigare nämnda Luton, en match vars resultat som förmodligen kommer förutspå de slutliga placeringarna i tabellen för vardera lag.