Lagbanner
2023-10-07 13:30

Sunderland - Middlesbrough
0 - 4

Middlesbrough vinner derbyt och inkasserar sin femte raka vinst
Seny Dieng flög högt och var mångas "matchens lirare" under derbyt mot Sunderland

Middlesbrough vinner derbyt och inkasserar sin femte raka vinst

Allt, men framförallt känslor stod på spel när de två lokala rivalerna från nordost drabbades samman i Tees-Wear derbyt idag. Ett samlat och modigt Boro resulterade i Middlesbroughs största bortavinst mot Sunderland någonsin.

Middlesbrough, som ofta brukar synas på lördagens stryktipskupong, saknades idag då derbyt mot Sunderland hade schemalagts vid lunchtid. The Championships första avspark under lördagen bjöd direkt på spänning när det var Sunderland som tog kontroll över matchen. Ett nätt och slätt Sunderland kunde gång på gång springa rakt förbi Middlesbroughs försvar. Drygt tjugo minuter in i matchen gjorde Patrick Roberts just det, nämligen sprang förbi hela Boroförsvaret, och det verkade som om han omöjligtvis skulle kunna sumpa en sådan chans. När Roberts till slut stod ensam mot Seny Dieng i Boros mål avfyrade han ett skott som Dieng på något mirakulöst vis lyckades rädda genom en parering som enklast kan beskrivas genom en liknelse med en handbollsmålvaktsärddning av Andreas Palickas rang! Vidare skapade Sunderland ytterligare ett par chanser, men återigen så var Dieng alltid sist på bollen, och ett bra hemjobb av Isaiah Jones och andra i Boros backlinje skadade inte heller. Det hela lugnade ned sig en bit när klockan tickade mot första halvlekens slut, men när Sunderlands Dan Neil blev visad det röda kortet i den 48:e minuten efter en verbal meningsskiljaktighet med domaren Jared Gillat började fotbollen alltmer likna en handbollsmatch igen. Mycket mer kroppskontakt delades ut mellan de två rödvita lagen än vad som vanligtvis tolereras i fotboll när ett stort slagsmål uppstod som följd av det röda kortet. Således fick svartkatten Daniel Ballard, och Teessidern Josh Coburn varsitt gult kort tilldelat.

I matchens andra halvlek var det ingen överraskning vilket lag som direkt tog tag i taktpinnen. Med en man mer på planen, och en tolfte spelare i den briljanta tillresta Boropubliken, kunde Middlesbrough ånga på efter ledningsmålet. Ledningsmålet skulle dessutom komma i den 58:e minuten av ingen mindre än Sam Greenwood, en Greenwood som liten spelade i Sunderlands ungdomsakademi. I en intervju efter matchen avslöjade Greenwood till och med att hans pappa, som är Sunderlandsupporter, befann sig i bortasektionen och firade sin sons mål tillsammans med Middlesbroughfansen. 
Efter ledningsmålet började The Black Cats läcka rejält, likt en katt som mitt på natten klöser allt vad den kan för att bli insläppt till rummet med sin kattlåda. Två- , tre- och fyra - noll kom genom Matt Crooks, Isaiah Jones och Marcus Forss för att totalt stänga locket på kattlådan. Efter matchen började en gammal bild cirkulera på sociala medier visandes Dan Niel och Sam Greenwood som barn ståendes på The Stadium of Light fullt iklädda Sunderlandprylar, och idag var det de två som hjälpte Boro på traven till vinsten. 

Middlesbrough har nu vunnit sina fem senaste matcher och är endast fyra poäng från kvalplatserna. Nästa match för the Teessiders är hemma på the Riverside mot gästande Birmingham City.

Viktor Kristensson2023-10-08 00:28:51
Author

Fler artiklar om Middlesbrough