Lagbanner
Valley Parade, 2023-09-26 20:45

Bradford City - Middlesbrough
0 - 2

Middlesbrough vinner två på raken
Latte Lath kunde släcka måltörsten med en läcker balja mot Bradford

Middlesbrough vinner två på raken

Middlesbrough har äntligen återfunnit sin vinnande form och vann nyligen mot Southampton i ligan och idag mot Bradford i ligacupen.

I lördags möttes Boro och Southampton i ett ångestladdat möte för båda lagen. Southampton, som har funnit sig själva i en usel formsvacka, och Middlesbrough, som låg sist i tabellen, behövde båda en vinst för att rycka upp sig själva igen. De två rödvita lagen drabbades samman på the Riverside och efter Southamptons öppningsmål av Adam Armstrong i den 17:e minuten var stämningen minst sagt inte god på stadion. Som tur var, för ett av de rödvita lagen, så lyckades Middlesbrough kvittera genom Riley McGree bara en halvtimme senare. I den 64:e minuten tilldelades Boro en matchavgörande straff som lagkaptenen Jonny Howson kyligt nätade. 2-1 slutade matchen och Boro har äntligen lyft från nedflyttningsplatserna. 

Ikväll spelade Middlesbrough i ligacupens tredje runda efter att ha slagit ut Huddersfield och Bolton i de två tidigare omgångarna. Trots att matchen inte visades på tv målade matchstatistiken en levande spelbild. Ett, till synes, dominant Boro kunde svepa Bradford under mattan när man på deras hemmaplan vann med 2 baljor mot noll. 66% i bollinnehav till Middlesbrough och 12-5 i skott blev för mycket för Bradford som spelar två divisioner lägre än Boro. Målgörare blev nyförvärvet Emanuel Latte Lath, och Morgan Rogers. Middlesbrough är nu äntligen tillbaka på vinnande spår och vidare till ligacupens fjärde omgång. 
 

Viktor Kristensson2023-09-26 23:04:02
Author

Fler artiklar om Middlesbrough