Lagbanner
Riverside, 2023-05-08 16:00

Middlesbrough - Coventry
1 - 1

Middlesbroughs motståndare i Play-Off är klara - Får möta Gyökeres
Middlesbrough slutar säsongen på en fjärdeplats

Middlesbroughs motståndare i Play-Off är klara - Får möta Gyökeres

En hektisk sista matchdag i The Championship gav en enorm mängd dramatik och vindlande förändringar i tabellen, men efter slutvisslan var det klart vilka Middlesbrough skulle få möta!

Middlesbrough spelade idag mot Coventry, i en match där ett oavgjort resultat förmodligen skulle säkra en playoff-plats för "The Sky Blues”. Middlesbrough hade själva redan sedan länge säkrat en fjärdeplats, och hade inte så mycket att spela för. En någorlunda loj match mellan de två lagen slutade 1-1, med Middlesbrough ledande i expected goals och bollinnehav (73% - 27%). Coventry låg inför matchen på en femte plats, och hade därmed allting i egna händer gällande play-off. Det oavgjorda resultatet betydde att de slutade säsongen på samma plats, nämligen femte. 

Fyra andra lag kämpade samtidigt om att ta den sista slutspelsplatsen, närmare bestämt: West Bromwich Albion, Blackburn Rovers, Millwall, och Sunderland. Millwall var det lag som under stora perioder av matchdagen såg ut att med störst sannolikhet kunna säkra en topp-6 plats. The Lions ledde med 3-1 mot slutspelsrivalen Blackburn i halvtidsvilan, och Millwall låg då komfortabelt på en femteplats. Om det hade stått sig skulle de ha fått möta Boro i en semifinal. Under några minuter av den första halvleken var dock West Bromwich före Millwall i tabellen, men ett kvitteringsmål från deras motståndare, Swansea, såg till att West Brom trillade ut ur topp-6 kort därefter. 

Med 30 minuter kvar att spela, så hade Sunderland tagit ledningen mot Preston, vilket skickade upp Sunderland på en sjunde plats, bara en poäng efter Coventry som låg sexa efter att Middlesbrough kvitterade till 1-1. 

Så här såg ställningen ut med 30 minuter kvar att spela i alla matcher

Mirakulöst gjorde sedan Blackburn två snabba mål för att kvittera mot Millwall, vilket innebar att Millwall trillade ut ur topp-6, och Sunderland tog sjätteplatsen, samtidigt som Coventry klättrade tillbaka till en femteplats. Senare, skulle den mirakulösa avslutningen fortsätta, då Blackburns Ben Brereton-Diaz skickade in ledningsmålet mot Millwall i den 86:e minuten.


Brereton skickade in 3-3 och 4-3 för Blackburn

Blackburn låg nu på samma poäng som Sunderland, men med en mycket sämre målskillnad (-2 jämfört med Sunderlands +13). Sunderland ledde vid det här laget med 3-0, med bara några minuter kvar att spela, och behövde tappa poäng för att Blackburn skulle ta sig upp i topp-6. Detta skedde så klart inte, då det var för lite tid kvar, och Blackburn snubblade precis framför mållinjen. Sen Blackburn blev nedflyttade från Premier League i 2012 har de aldrig lyckats att komma på en play-offplats, och den här säsongen kom de ytterst nära, då de endast föll på grund av sin målskillnad. 
     West Bromwich förlorade mot Swansea i matchens slutminuter och kunde därmed, likt Millwall, till slut inte göra anspråk på en topp-6 plats, utan slutade nia, tre poäng efter sjätteplacerade Sunderland. Coventrys oavgjorda resultat mot Boro räckte till en femteplats.


Så här slutade tabellen 

I ett play-off får trean traditionsenligt möta sexan och fyran möta femman. Detta innebär att Middlesbrough kommer spela mot Viktor Gyökeres och Coventry i semifinalen, medans Luton Town möter Sunderland, en match där ligans största stadion (Sunderland, Stadium of Light, 48 707) får möta ligans minsta stadion (Luton, Kenilworth Road, 10 356).

 

Viktor Kristensson2023-05-08 20:00:14

Fler artiklar om Middlesbrough