2023-02-25 16:00

WBA - Middlesbrough
2 - 0

Misslyckande är bara möjligheten att börja om igen. West Bromwich Albion - Middlesbrough, 2-0.
Många Middlesbroughsupportrar hade nog glömt hur det kändes att förlora.

Middlesbrough förlorade för första gången på över en månad när de igår blev slagna av WBA på The Hawthorns med 2-0.

Klockan 16.00 igår var det avspark i matchen mellan West Bromwich Albion och Middlesbrough på The Hawthorns. Det var en match som Boro förväntades kunna vinna, men WBA, som bara har släppt in ett mål under sina nio senaste matcher på hemmaplan, kom att bli för svåra för Michael Carricks mannar att penetrera. Tack vare amerikanaren Daryl Dike, som gjorde två mål i de första tio minuterna, kunde WBA tappert vinna matchen utan att själva släppa in några mål. Boros förlust kunde redaktionen tyvärr, men kanske lyckligtvis, inte se, och kan därmed i den här matchrapporten endast föra generella kommentarer kring gårdagens möte.

De första tio minuterna av matchen kunde anses tämligen slarvigt framförda av Middlesbrough, något som Carlos Corberáns West Bromwich gladeligen accepterade. Redan i den åttonde minuten kunde Daryl Dike enkelt skicka bollen förbi Boromålvakten Zack Steffen för att göra matchens och Albions första mål, tack vare en skicklig framspelning av Jed Wallace. Blott två minuter senare stod Daryl Dike återigen i framkant då han efter ett målvaktsmisstag i Boroburen från Steffen kunde göra 2-0 för The Baggies. Efter detta tog West Bromwich i stort sett kål på matchen, och Boro lyckades aldrig riktigt komma in i den igen, trots en chans i andra halvlekens tilläggstid för Isaiah Jones som räddades av Joshua Griffiths. Paddy McNair tvingades avbryta matchen i den 53:e minuten efter att ha blivit armbågad i ansiktet av Daryl Dike. McNair blev tvungen att lämna planen på en bår efter att hans ansikte kom i hopslagning med Dikes armbåge. Middlesbroughsupportrar hoppas nu att han snart kan återkomma till spelform, då det var en väldigt blodig olycka.

Efter matchen gav Middlesbroughs tränare Michael Carrick sina synpunkter på matchen till BBC Tees. Carrick hävdade att “(vi) faktiskt startade de första sex eller sju minuterna väl. "Vi såg bra och trygga ut med bollen, men sen gav vi bort två enkla mål under väldigt kort tid, och det är det som är skillnaden.” Carrick fortsatte med att säga hur han trodde att Boro kunde ta sig tillbaka in i matchen, men att WBA “försvarade väldigt bra”. Han avslutade med att upplysa sina spelares insatser, och menade att “(han) inte kan klandra grabbarna för deras ansträngningar och deras attityd och deras sätt att bemöta matchen". “Det var bara en sådan dag som vi kan lära oss från, och göra bättre ifrån oss nästa gång,” menade Carrick.

Runt om i landet kunde övriga resultat i ligan nästan inte slutat på ett värre sätt för Boro. Boros närmsta rivaler i kampen om uppflyttningsplatserna, Luton, Norwich, Blackburn och Millwall, vann allihop igår. Samtidigt så kom Sheffield United segrande ut från deras jämna match mot Watford, och ökar nu återigen luckan mellan dem och Middlesbrough till sju poäng. För många Boroanhängare verkade gårdagens resultat innebära ett slut för drömmen om andraplatsen, och de automatiska uppflyttningsplatserna. Trots detta är det inte alla som har givit upp hoppet, och chansen finns teoretiskt fortfarande där för Middlesbrough. Sex av The Teessiders sju nästa motståndare befinner sig i tabellens nedre halva, samtidigt som sex av Sheffield Uniteds åtta nästa motståndare är lag som strider om uppflyttning. Även om The Championship är en högst oförutsägbar liga kan man förmodligen inget annat än hålla med om att dessa spelscheman spelar i Middlesbroughs favör.

Mycket gick fel för Boro igår, men trots detta fanns det några glimtar av ljus som sken över floden Tees. I och med att Sunderland och Watford förlorade, behåller Middlesbrough sin poängmässiga distans gentemot de två lagen som nu ligger på åttonde och nionde plats. Vidare så behåller Boro sin tredjeplacering i ligan, men avståndet till sjundeplatsen har tyvärr minskat från sju till fem poäng för Boro. Även de tidigare nämnda West Bromwich närmar sig bakifrån, och ligger just nu på en tionde plats, endast fem poäng bakom sjätteplacerade Luton Town.