Plymouth - Middlesbrough
3 - 3

Oavgjort mot Plymouth Argyle
Endast en poäng fick man med sig från sydvästra England

I vad som kom att bli en målrik match borta mot Plymouth lyckades Middlesbrough aldrig hålla ledningen längre än i ett par minuter.

Middlesbrough var idag tillbaka i Devon efter veckans tidigare möte borta mot Exeter. Båda resorna, tur och retur från Middlesbrough och dit, var sammanlagt 2 285 kilometer långa. Det är nästan lika långt avstånd som mellan Göteborg och Rom med bil.

Middlesbrough inledde svagt, och det var under en viss period endast Boros målvakt, Seny Dieng, som stod mellan en tom kasse och ett mål för Plymouth. En bit senare kunde Boro dock vända på steken och göra matchens första mål efter en tilltrasslad anfallssituation. Den unge Josh Coburn stod för målet.

Tio minuter senare kvitterade Plymouth. Tre minuter senare gjorde Plymouth mål igen efter en tveksam försvarsinsats av Boro. Första halvlek slutade 2-1 till hemmalaget, trots en hel del chanser för Boro att bli det ledande laget.

I andra halvlek inledde Middlesbrough starkare, och i den 60:e minuten blev det röda laget tilldelat en straff efter att Sam Greenwood blev tacklad i straffområdet. Josh Coburn tog straffen, som först blev räddad av Plymouths målvakt, men returen föll precis vid Coburns fötter och han kunde enkelt peta kvitteringen i mål.
Tre minuter senare kunde Greenwood snubbla in Boros tredje mål för dagen.

Tretton minuter senare lyckades Plymouth återigen kvittera efter svagt försvarsspel från Middlesbrough-håll. 3-3 stod det då, och 3-3 skulle matchen sluta runt en halvtimme senare, trots nio tilläggsminuter. En bra insats från Boro som med lite mer flyt hade kunnat konverteras till en vinst.

I nästa match för Boro väntar serieledande Leicester City. De förlorade sin senaste match mot Leeds efter nio tidigare raka vinster.