Morgan Fox klar för QPR
Morgan Fox jublar efter att ha gjort mål för Charlton mot QPR för 8 år sedan.

Morgan Fox klar för QPR

Under måndagskvällen blev säsongens fjärde nyförvärv presenterat. Det rör sig om Morgan Fox, en rutinerad mittnback som även kan spela vänsterback


Snart 30-åriga Fox är född i Chelmsford och uppvuxen i närheten av Southend ute på sydostkusten. Han började spela fotboll i Ipswich:s akademi innan han 2010 gick till Charltons dito. 

Han skrev på sitt första proffskontrakt med Charlton i mars 2012 där han, efter en kort utlåning till Notts County, fick göra A-lagsdebut i FA-cupen mot Sheffield W i slutet av april 2014. Det blev totalt 116 matcher för Charlton innan han såldes till Sheffield W i januari 2017. 

Efter en tung säsong 18/19 fick han ett lyft när Garry Monk blev ny manager i september 2019. Trots det valde han att inte förlänga kontraktet med ugglorna utan han skrev på för Stoke istället i augusti 2020. Där tog han en ordinarie plats innan han skadade hamstringen i december. Skadan höll honom borta till i februari och han hann bara spela 3 matcher innan han slog upp den igen och säsongen var över. Form och skador störde också den andra säsongen uppe i Stoke men den senaste säsongen var han ordinarie igen med 40 ligamatcher och 3 cupmatcher. Stoke valde att inte förnya kontraktet och nu har han skrivit på ett 2 årskontrakt på Loftus Road. 

Med tanke på att vi har förlorat Rob Dickie och Leon Balogun, och med Jake Clarke-Salters skadebenägenhet känns det bra att få in en ny mittback som har gjort över 200 matcher i chippen. Han kan dessutom spela vänsterback vilket är ett plus. Han har också varit med i Wales trupp i EM-kvalet mot Cypern och Israel 2015 och mot Kroatien och Lettland i våras. 

Fox hade ett möte med Gareth Ainsworth på den nya träningsanläggningen och blev imponerad av det han fick se “Jag fick komma till den här fantastiska anläggningen och det är såklart en fördel att kunna vara här varje dag. Det visar att klubben är på rätt väg. Managern beskrev planerna för laget och för mig personligen och det ser spännande ut. Han vill ha en tight grupp och det är många unga talangfulla spelare här, Vi ska gå vidare från det som var förra säsongen och jag hoppas att min erfarenhet kan leda laget framåt”

Ainsworth är såklart också nöjd med sitt fjärde nyförvärv: “Jag har sagt sedan jag kom hit att vi saknar erfarenhet i truppen. Vi har fantastiska unga talanger men behöver mer ledare och Morgan är en sådan spelare. Han är en krigare och har mycket erfarenhet. Han är bara 29 år och jag ser ingen anledning till att han inte kommer att ha en bra tid här”

Då så, Välkommen till QPR, Morgan!

Jörgen Tjärnström2023-07-25 11:35:38
Author

Fler artiklar om QPR