Moses Odubajo till QPR
Moses Odubajo (t.v. på bilden) har skrivit på för QPR

Moses Odubajo till QPR

Lyckat provspel ledde till kontrakt

QPR presenterade på fredagen Moses Odubajo som sitt senast nyförvärv. Den 28-årige högerbacken har tränat med laget under hela försäsongen efter att hans kontrakt med Sheffield Wednesday gick ut för en månad sedan. Kontraktet är gäller för den kommande säsongen, men klubben har möjlighet att förlänga det med ett år.

Odubajo är uppvuxen i London och inledde i Millwalls akademi och innan han flyttade till Leyton Orients som 17-åring. Efter ett par utlåningar tog han en plats i förstaelvan. Säsongen 12/13 missade han bara två ligamatcher i League One och säsognen efter spelade han alla 46 innan Brentford, som då tränades av Mark Warburton, betalade drygt en miljon pund för honom sommaren 2014. Även på Griffin Park tog han en ordinare plats och missade bara en match och han spelade dessutom sex U20-landskamper för England. Det blev en ny flytt efter säsongen då Hull betalade 4,5 miljon pund. Succén fortsatte för Odubajo då han var med och spelade upp Hull i Premier League.

Därefter tog det roliga slut då en allvarlig knäskada under försäsongen höll honom borta från spel i två säsonger och det blev inget spel i Premier League. När kontraktet med Hull gick ut sommaren 2018 återvände han till Brentford under en säsong innan han skrev på för Sheffield Wednesday. Här blev det dryga 40 matcher på två säsonger, men skadeproblemen fortsatte och med Wednesday nerflyttade till League One blev det ingen fortsättning på Hillsborough.

Mark Warburton bjöd för en månad sedan in Odubajo att träna med QPR för att visa att skadorna nu ligger bakom honom och välinformerade lokaltidningen West London Sport skrev redan inför matchen mot Manchester United i lördags, där Odubajo spelade runt en timme och stod för ett mål, att det redan var klart att han skulle skriva på.

Simon Ståål2021-07-30 22:09:50

Fler artiklar om QPR