Mount med ett löfte till Chelsea-anhängarna

Mount med ett löfte till Chelsea-anhängarna

Mason Mount erkänner att Chelsea har svikit sina anhängare under första delen av säsongen 2022/23, men lovar att få dem att känna sig stolta igen.

Vad hände?
Chelsea inledde säsongen med stor ambition och höga förväntningar. Klubben satsade stort genom att värva in bland annat Raheem Sterling, Pierre Emerick-Aubameyang, Kalidou Koulibaly och Wesley Fofana under sommaren. En seg säsongsinledning ledde till att Thomas Tuchel fick sparken och Graham Potter tog över som huvudtränare. Trots tränarbytet har laget har haft fortsatta svårigheter med att hålla sitt spel stabilt, när det nu är dags för VM-paus ligger laget på åttonde plats i PL-tabellen. 

Vad de sade
Mason Mount, som är en del av det engelska laget som deltar i fotbolls-VM i Qatar, har tagit till sociala medier för att berätta om Chelseas svårigheter hittills. 

’Vi har inte spelat på den nivån vi borde. Ni förtjänar mer av oss. Efter att VM är slut kommer ni att se ett nytt Chelsea som tagit sitt spel till en ny nivå. Vi har landets bästa anhängare och vi kommer att göra er stolta den här säsongen.’’

Den större bilden
Potters sejour som Chelsea-tränare började helt okej, den första förlusten ägde rum i Potters tionde match mot sitt gamla lag Brighton. Efter det har Chelsea förlorat tre gånger på fyra matcher, den senaste förlusten ägde rum i lördags på bortaplan mot Newcastle

Visste ni att?
Potter är den första tränaren att förlora tre raka PL-matcher med Chelsea sedan Jose Mourinho i oktober/november 2015. 

Vad händer härnäst för Chelsea?
På grund av att fotbolls-VM så småningom börjar spelas Chelseas nästa match först den 27 december mot Bournemouth. Det nya året inleds med ett bortamöte med Nottingham Forest den 1 januari.

Källa: goal.com 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-11-14 19:04:14
Author

Fler artiklar om Chelsea