Notiser från W12
Lyndon Dykes är uttagen i Skottlands trupp till den avgörande matchen mot Serbien

Notiser från W12

Redaktionen tar en titt på vilka spelare som är i väg på landslagsuppdrag kommande vecka samt resultaten för klubbens U23- och U18-lag under hösten.

Efter tre veckor med tätt matchande är det dags för en veckas upphåll i ligaspelet. De spelare som skall i väg på landslaguppdrag har det dock tufft då det ofta inte är två, utan tre matcher på sju dagar som skall spelas.

QPR har fyra spelare som är med i sina respektive länders A-lagslagstrupper samt ytterligare två spelare på U21-nivå.

Lyndon Dykes debuterade för Skottland under den förra landslagsveckan och startade då i samtliga tre matcher. Skottland har tre matcher även denna gång, men Dykes kommer bara att spela i maximalt två av dem. Skottland inleder med att möta Serbien borta på torsdag i en av de finaler som ger en plats i kommande EM. Därefter har man två bortamatcher i Nations league. Dykes är avstängd mot Slovakien nästa söndag, men tillgänglig efterföljande onsdag då Israel står för motståndet.

Niko Hämäläinen är uttagen i Finlands trupp till tre bortamatcher. Finland möter Frankrike i träningslandskamp på onsdag följt av matcher i Nations League nästa söndag och efterföljande onsdag. Motståndare då är Bulgarien följt av Wales. Detta är andra gången Hämäläinen är uttagen i A-lagslaget och det är inte troligt att han matchas lika hårt som Dykes gjorde för Skottland.

Högerbacken Osman Kakay är född i England, men har valt att representera Sierra Leone internationellt. Kakay och hans lagkamrater spelar två matcher mot Nigeria i kvalet till African Cup of Nations. Den första spelas på fredag och det andra mötet nästa tisdag.

Macauley Bonne är med i Zimbabwes trupp för första gången sedan sin debut för dem 2017. Motståndet på torsdag samt kommande måndag är Algeriet.

På U21-nivå är Conor Masterson uttagen i Irlands trupp till EM-kvalmatcherna mot Island och Luxemburg medan Amrit Bansal-McNulty, som under säsongen är utlånad till Como i italienska Serie C, är med i Nordirlands trupp till kvalmatchen borta mot Ukraina nästa tisdag.

---

I skuggan av ligaspelet så har även U23 och U18 kommit i gång med sina säsonger och än så länge fortsätter matcherna, trots lockdown.

U23 har haft en tuff inledning med bara en vinst på sina sex första matcher. Vinsten kom mot Ipswich i en match där stora delar av seniortruppen matchades.

Resultaten så här långt:

Charlton (b) 0-3
Ipswich (h) 5-0 (Oteh 2, Manning, självmål, Shodipo (str))
Millwall (h) 1-2 (Alfa)
Crewe (b) 1-4 (Aoraha)
Barnsley (h) 0-2
Wigan (b) 1-3 (Gubbins (str))

Om de resultaten låter oroväckande så blir det inte bättre av att läsa hur det gått för U18. Det unga laget har haft det väldigt tufft under hösten och det visar mycket på vad som finns kvar när Londonklubbarna från Premier League och klubbar från Championship och League som har högre status på sina akademier har gjort sina val. Trots att laget har hållit nollan två gånger på åtta matcher, och tagit fyra poäng, så har man på de övriga sex matcherna släppt in hela 31 mål. Vi kan bara hoppas att ombyggnationen av Heston kommer i gång så snart som möjligt.

Höstens resultat:

Watford (h) 0-0
Charlton (b) 1-3
Colchester (h) 0-3
Ipswich (b) 2-7
Coventry (h) 1-6
Nottingham (b) 0-7
Sheffield W (h) 4-0
Birmingham (b) 4-5

U18 har spelledigt under landslagsuppehållet medan kommande match för U23 spelas på tisdag, 10 november, då Hull gästar Harlington.

Simon Ståål2020-11-08 22:30:03

Fler artiklar om QPR