Ny mittback till QPR

Ny mittback till QPR

Jordy de Vijs lånas in från Hull. Dessutom: Utlånad duo tillbaka när U23 träningsspelade.

En vecka efter att de första ryktena kom presenterades på torsdagen Jordy De Vijs som QPR-spelare. 26-åringen lånas ut från Hull med tanken att han ansluter permanent inför nästa säsong.

Den 189 cm långe holländske mittbacken kom till Hull från PSV Eindhoven sommaren 2018. I PSV tillhörde han reservtruppen, men spenderade ett och ett halvt år på lån hos Excelsior i Eredivise innan flytten till England. På meritlistan finns även nio landskamper för Nederländerna fördelade från U17 till U21-nivå

Efter en, enligt rapporterna, trevande inledning fann de Vijs sig tillrätta på KCOM Stadium och spelade under sina två första säsonger 67 matcher och var i slutet av förra säsongen även lagkapten. Han spelade även de fem första ligamatcherna under hösten, men tappade sedan sin plats och då Hull började klättra i tabellen så lyckades han inte ta tillbaka den, utan har efter det bara spelat en handfull matcher.

Själv beskriver sig vänsterfotade de Vijs sig som en fysiskt spelande back som vill spela fotboll igen. Det kommer dock att dröja någon vecka innan vi ser honom i tvärrandigt då han för tillfället dras med en mindre skada.

Det finns varierande rapporter om hur pass bra de Vijs är från Hull-fans på internet. Vissa tycker att det är synd att han lämnar medan andra är mer eller mindre överlyckliga att han lämnar och inte kan förstå hur han har kunnat hitta en klubb i Championship. Låt oss hoppas att flytten till W12 lyfter både de Vijs och QPR, även om vi inte skall förvänta oss samma succé som från vårt senaste lån.

---

QPRs U23-lag mötte på tisdagen Hemel Hempstead i en träningsmatch. QPR vann bortamatchen med 3-2 efter att ha lett i halvtid med 2-1. I QPRs startelva fanns både Aramideh Oteh och Amrit Bansal-McNulty med. De bägge lånades i höstas ut och tanken var att de skulle vara utlånade till samma klubb hela säsongen. Bansal-McNulty flyttade till Como i Italienska Serie C, men återkallades då han bara fått spela tre matcher under hösten. Oteh spelade 16 matcher i League Two samt cupspel för Stevenage och noterades för fyra mål.

I matchen mot Hemel Hempstead var det mittfältaren Bansal-McNulty som gav QPR ledningen i den första halvleken. Dillon De Silva ökade på ledningen innan hemmalaget kunde reducera strax före paus och kvittera en bit i andra halvlek. QPRs segermål gjordes sedan av Oteh med tjugo minuter kvar av matchen. Laget var: Murphy Mahoney - Kayden Williams-Lowe, Franklin Domi, Nathan Carlyle, Joe Gubbins, Dillon De Silva, Amrit Bansal-McNulty (Siloh Remy 76), Deshane Dalling, Aramide Oteh, Ody Alfa.
---
QPR har under torsdagen lånat ut U23-försvararen Themis Kefalas till Barnet. Den före detta ligaklubben har det tufft just nu och ligger för tillfället näst sist i National League. Lånet av Kefalas sträcker sig till en början till slutet av februari.

En annan U23-spelare, högerbacken Aaron Drewe, har under hösten varit utlånad till Oxford City i National League South. Drewe har tagit en ordinarie plats i startelvan och lånet är nu förlängt till slutet av säsongen.

Simon Ståål2021-01-14 22:08:57

Fler artiklar om QPR