Nytt kontrakt och utlåning för Ampadu
Lycka till i Italien!

Nytt kontrakt och utlåning för Ampadu

Ethan Ampadu har skrivit på ett nytt treårskontrakt med Chelsea och sedan anslutit till italienska Venezia på lån för säsongen 2021/22.

Walesaren kommer att tillhöra Chelsea fram till 2024 men hans utveckling fortsätter på lån hos Venezia i Serie A den här säsongen.

Det är tredje gången som 20-åringen lånas ut. Tidigare har han spenderat tid både i England och Tyskland där han representerat Sheffield United och RB Leipzig, där han var lagkamrat med nuvarande Chelsea-spelare Timo Werner

Trots att han fick begränsat med speltid i Leipzig tog han sig till semifinal i Champions League under sin lånesejour med den tyska klubben. Han gjorde 33 framträdanden för Sheffield ifjol, varav 29 i Premier League.

Den mångsidiga mittbacken/mittfältaren spelade i alla tre gruppspelsmatcher för Wales under sommarens EM, där man tog sig till utslagsskedet. Ampadu har varit ordinarie i landslaget sedan han debuterade som 17-åring. 

Ampadu anslöt till Chelsea 2017 och blev den åttonde yngsta debutanten i Carabao Cup i september samma år. Hittills har han gjort tolv framträdanden för Chelsea, varav sju från start. Hans senaste framträdanden ägde rum under Europa League 2018/19, när han spelade tre matcher, varav en från start.
Venezia avancerade till högsta serien i Italien förra säsongen. Efter två omgångar av årets säsong är laget utan poäng.

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-08-31 20:26:16
Author

Fler artiklar om Chelsea