Officiellt: Bakayoko lånas ut till AC Milan
Nytt Italien-lån väntar för Bakayoko.

Officiellt: Bakayoko lånas ut till AC Milan

Chelsea har via officiella hemsidan bekräftat att Tiemoue Bakayoko återvänder till Italien och AC Milan, denna gång är låneavtalet skrivet över två säsonger.

Efter att ha spenderat säsongen 2020/21 i Neapel så lånas Tiemoue Bakayoko alltså ut till Serie A även denna säsong, dock till landets norra delar och Milanos rödsvarta halva denna gång. San Siro är bekanta jaktmarker för den defensiva mittfältaren, som spenderade säsongen 2018/19 på lån hos Milan för att sedan lånas ut till AS Monaco och Napoli. Denna gång finns två välbekanta ansikten i Milans trupp, detta i form av Fikayo Tomori och Olivier Giroud som tidigare i somras gjorde flytten till Milano permanent.

Enligt chelsea-star-gears-up-/7fro9cldj7n81ikapjh5fsx6y">GOAL så måste AC Milan göra värvningen av Bakayoko permanent sommaren 2023 om särskilda prestationsbaserade kriterier uppfylls under låneavtalets gång. Chelsea ska enligt samma källa i veckan förlänga sitt avtal med fransmannen till 2024 just för att kunna erhålla en transfersumma i framtiden.
Efter en misslyckad debutsäsong under Antonio Conte 17/18 sedan han köpts in dyrt från Monaco så började tidigare nämnda lånekarusell för Bakayoko. Positivt för spelarens och klubbens del är att han i stort sett alltid fått gott om speltid hos sina tillfälliga klubbadresser. Om ett eventuellt köp blir av till summorna som rapporterats så lär Chelsea i kombination med låneavgifter i praktiken ha gått plus minus noll på den hittills misslyckade värvningen sommaren 2017.

Vi önskar Bakayoko lycka till på sitt nya äventyr!
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-08-30 18:30:10
Author

Fler artiklar om Chelsea