Officiellt: Sterling helt klar för Chelsea
Presenterad som Chelseaspelare.

Officiellt: Sterling helt klar för Chelsea

Chelsea har gjort klart med sin första värvning för säsongen. Raheem Sterling har kritat på för fem år och kommer nu ansluta lagets försäsongsturné i USA.

Det som varit "klart" i flera dagar enligt diverse källor och korrar på twitter blev så äntligen officiellt bekräftat under onsdagen. Raheem Sterling har presenterats som Chelseas första spelarförvärv i sommarens transferfönster och således det första förvärvet under Boehly-eran. 

Innan den officiella presentationen ägde rum hade Raheem Sterling hunnit tacka av Manchester City i ett inlägg på sociala medier. 

27-åringen har enligt Sky Sports kritat på för fem år med option på ytterligare ett år och det har tidigare ryktats om att mittfältaren i och med denna övergång blir en av Chelseas bäst betalda spelare. Sterling hade ett år kvar på sitt kontrakt och kom således för den i dessa termer mätt fullt överkomliga prislappen £47.5m, enligt Sky Sport. 

Övergången får ses som ett statement och kort efter att fansen som har Chelsea-appen på pushnotis fått meddelandet om övergången kraschade den officiella hemsidan. En indikation på övergångens dignitet. 

Chelsea hade uppenbara problem med spets i den avslutande tredjedelen under föregående säsong och Tuchel uppges ha haft Raheem Sterling längst upp på listan över potentiella lösningar på detta problem. Den offensiva mittfältaren har gjort 165 mål på 320 matcher i Premier League för Liverpool och Manchester City. Till det kommer han tillföra genombrottsförmåga, finess och värdefull rutin.

Sterling kommer nu ansluta truppen som befinner sig på försäsong i USA och det är sunt att anta att vi kommer se honom matchas in tämligen omgående. 

CSS-redaktionen hälsar Raheem Sterling välkommen. 

Daniel Joannou2022-07-13 18:16:00
Author

Fler artiklar om Chelsea