Osayi-Samuel helt klar för Fenerbache
Bright-Osayi Samuel har nu skrivit på för Fenerbache

Osayi-Samuel helt klar för Fenerbache

Klubbarna överens och QPRs ytter lämnar klubben redan nu.

Avslut 2021-01-27

På kvällen den 27 januari bekräftar QPR att man kommit överens med Fenerbache om en "acceptabel summa" för Bright Osayi-Samuel som därmed lämnar klubben direkt. Strax därefter poserar spelaren, efter att tidigare på dagen publicerat en ursäkt till QPR-fansen på sitt Twitterkonto, i sitt nya lags tröja.

Elva dagar tidigare hade Osayi-Samuel först skrivt på ett avtal om att lämna QPR för det turkiska topplaget i sommar, men han meddelade inte QPR förrän dagen efter.


Tidigare händelser

2021-01-16


Insatta West London Sport skriver att turkiska storklubben Fenerbache gick på fredagskvällen ut med ett meddelande på sitt Turkiska Twitter-konto att man tecknat ett avtal med QPRs Bright Osayi-Samuel.

23-åringen kommer att ansluta efter innevarande säsong då hans kontrakt med QPR löper ut han och skall ha skrivit på ett fyraårskontrakt.

Osayi-Samuel kom till QPR från Blackpool i början av säsongen 2017/1. Han har funnits med i matchtruppen till de allra flesta matcherna, men under de två första säsongerna fick han ofta inleda på bänken. Under Mark Warburton han han blivt ett nyckelspelare och har fått spela på flera olika positioner, senast som wingback till vänster. Inför säsongen var belgiska Club Brügge intresserade och QPR accepterade då ett bud på drygt 4,5 miljoner pund, men Osayi-Samuel valde att tacka nej.

Då Osayi-Samuel är under 24 år kommer QPR att vara berättigade till en viss ersättning, men den kommer inte att ligga i närheten av de miljonerna man hade fått om han hade lämnat tidigare.

Nu återstår det att se hur mycket speltid han får under vårsäsongen. Mark Warburton har tidigare vid flera tillfällen sagt att han inte matchar spelare vars framtid inte finns i klubben, men "BOS" har varit ett undantag till detta under hela hösten.

Uppdatering 2021-01-19

Välinformerade David McIntyre på West London Sport skriver på kvällen den 18 januari att Osayi-Samuel troligen gjort sin sista match för QPR och att klubben förhandlar med Fenerbache om att de köper loss honom redan under januarifönstret. Detta skulle troligen innebära att QPR får in lite mer pengar än bara ersättningen som utgår när en spelare under 24 år lämnar för en annan klubb samt att man slipper betala lön till en spelare som man inte har användning för.
 

Simon Ståål2021-01-28 07:58:00

Fler artiklar om QPR